Stelian Ion, solicitare la ministrul Vela: „Să fie puse la dispoziție LOCURI DE CAZARE pentru medicii de la Constanța”

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, s-a adresat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu o serie de solicitări privind situația medicilor de la Constanța, în contextul în care în sudul litoralului vor fi izolați în carantină foarte mulți români repatriați. Stelian Ion consideră că acești medici trebuie izolați de familiile lor și se impune amenajarea unor locuri de cazare.

„Astăzi i-am solicitat ministrul de interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului. Având în vedere că s-a luat decizia ca la Constanța și în sudul litoralului să fie izolați în carantină foarte mulți români readuși în țară din Italia, l-am rugat pe domnul Vela să ia măsuri urgente pentru a pune la dispoziția medicilor de aici locuri de cazare. Foarte multi dintre acești medici aflați în linia I în lupta cu pandemia au acasă persoane vulnerabile. Este vorba despre femei însărcinate, părinți în vârstă și alte asemenea categorii. Acești medici ar fi mult mai liniștiți dacă s-ar izola de familie în perioada care urmează, putându-se astfel concentra mai bine pe ceea ce au de făcut. Pentru câțiva dintre ei, s-a apelat la particulari care le-au pus la dispoziție locuințe gratuit, dar nu e de ajuns. De asemenea, i-am solicitat dlui ministru să aibă în vedere detașarea de medici în județul Constanța precum și asigurarea cu prioritate a echipamentelor de protecție, a medicamentelor și a testelor. Iar pentru transportul și supravegherea strictă a persoanelor carantinate consider că este necesară folosirea armatei. Cred că recomandarea de a nu ieși din casă ar trebui înlocuită cu obligația de a nu ieși din casă decât în situații urgente, expres și limitativ prevăzute. Recomandările nu sunt respectate întocmai, cu precădere de către persoanele în vârstă”, a transmis Stelian Ion.

Amintim că, începând de sâmbătă, au avut loc primele zboruri către aeroportul Mihail Kogălniceanu cu români izolați în zona roșie a Italiei. Vorbim de 1.500 de români, însă, sâmbătă, senatorul social-democrat constănțean Tit Liviu Brăiloiu a anunțat faptul că l-a convins pe ministrul Vela ca restul de șase zboruri să se facă în alte zone ale țării.

Similare:

Coronavirus: DOUĂ DECESE la nivel național. La Constanța: DOI pacienți, VINDECAȚI

Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase, dezinfectate constant

La Constanța ar putea fi adus un SPITAL MILITAR de campanie, cu efective pregătite în lupta cu coronavirus

Propunerile lui Cupșa (CERONAV) pentru deblocarea transportului maritim: „Navigatorii trebuie desemnați drept PERSONAL ESENȚIAL”

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *