Stelian Ion și Chesoi fac apel la „unificarea dreptei”, cu un… pumn în capul liberalilor: Chițac este la 11% SUB scorul partidului!

Deputatul USR Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS pentru Primăria Constanța a organizat, luni, o conferință de presă alături de candidatul Alianței Național Țărăniste, Tudorel Chesoi și Romeo Stavăr-Vergea, candidat al Alianței USR – PLUS pentru Consiliul Local, în perspectiva unificării partidelor de dreapta la alegerile locale din acest an.

Stelian Ion a început tare intervenția, mai degrabă ca o replică la un ultim mesaj al liberalilor. Astfel, candidatul USR a arătat că o alianță a dreptei – dar fără PNL – ar putea câștiga Primăria. Totodată, pentru ca lovitura să fie completă, Stelian Ion nu este convins că Vergil Chițac ar putea fi o variantă de lucru, întrucât, în sondajul de acum al USR-iștilor (estimat a se finaliza la sfârșitul săptămânii) acesta este la 11% sub scorul PNL și, astfel, nu poate să tragă partidul. De asemenea, reținem o invitație, în premieră, pentru dialog către PMP.

„Dorim să nu fragmentăm votul în septembrie. Cu cât vom fi mai uniți cu atât avem șanse mai mari și vom putea realiza acea majoritate de 2/3. Avem deocamdată 500 de respondenți (pe cel mai recent sondaj – n.r.) și aș vrea să demontez niște mituri care au fost aruncate pe piață. Dacă am avea susținere PNL – USR – PMP, am câștiga detașat Primăria Constanța. Nu mai punem și celelalte partide care sunt astăzi (PLUS și ANT – n.r.) alături de noi. Probabil că asta nu e o surpriză. Dar, dacă ar exista o alianță între USR – PLUS și PMP doar, de asemenea, există șanse mari să câștigăm Primăria, aproape umăr la umăr cu Decebal Făgădău. Într-o asemenea ipoteză, din analiza noastră, PNL s-ar clasa pe locul 3. Cei trei candidați cu șanse reale, anume Stelian Ion, Vergil Chițac și Decebal Făgădău, nu suntem la distanță foarte mare unii de alții. Este o luptă foarte strânsă, o competiție strânsă, ce este de remarcat: între candidatul PNL și acest partid (USR – n.r.) este un decalaj mare de aproximativ 11% în sensul în care PNL este deasupra candidatului propus. Am spus pentru a contrabalansa pentru a ajunge într-un firesc în spațiul public. (…) Am stabilit să ne mai întâlnim. Nu s-a pus punct acestor întâlniri și negocieri. Am propus un tandem, o variantă și așteptăm de la domniile lor o reacție. Din punctul nostru de vedere, am dat dovadă de transparență totală și de aceea ne-am și exprimat opiniile din respect pentru alegători”, a spus Stelian Ion.

Candidatul Alianței USR-PLUS a continuat rafalele la adresa PNL, susținând că, totodată, discuțiile trebuie tranșate până la finalul acestei luni și că trebuie luat în calcul un fapt care nu poate fi negat de nimeni, anume că… Stelian Ion are potențialul de creștere cel mai mare.

„Timpul nu mai are răbdare, pe măsură ce trece și luna iulie ne apropiem de precampanie, de august și va trebui să ne facem strategiile. (…) Efectiv, nu se poate semna pe bucățele, aceste discuții la un moment dat trebuie să se poarte între mai multe părți. Stabilisem 15 iulie ca o dată limită, realist vorbind este posibil să intrăm în a doua parte a lunii iulie. Eu cred că suntem obligați ca până la sfârșitul acestei luni să ajungem la un rezultat și să venim cu o alianță scrisă, pentru că altfel intrăm într-o altă zonă, în care lumea nu mai înțelege cine candidează, electoratul e confuz. (…) Înțeleg și respect opțiunea PNL, pe de altă parte noi am venit cu o altă variantă. În mod normal, este firesc pentru orice formațiune politică să stabilească un candidat. Însă, în condițiile în care avem alegeri într-un singur tur, pentru a maximiza șansele de schimbare este nevoie de alianțe puternice. (…) Referitor la cine să fie candidat unic, noi am analizat și ne-am exprimat opțiunea. Am avut o ofertă. Ne menținem oferta. Este una serioasă. (…) Alianțele care se vor încheia vor înclina foarte mult balanța și trebuie să fim atenți la toate variantele. Dacă discutăm de cifre, nu sunt diferențe mari (între el, Chițac și Făgădău – n.r.), 5 procente ne despart, e o diferență care poate fi ușor surmontată, ceea ce putem câștiga într-o campanie se poate reflecta ușor la vot. Potențialul de creștere cel mai mare, lucrul ăsa nu poate fi negat de nimeni, aparține subsemnatului”, a mai spus Stelian Ion.

Tudorel Chesoi a răspuns pozitiv invitației Alianței USR – PLUS de negocieri pentru alegerile locale și și-a propus propriile proiecte, precum cele legate de RADET.

„Deocamdată facem un apel pentru unitatea dreptei. Negocierile vor avea loc când toate partidele care vor accepta… până atunci, nu putem să vorbim de retrageri de candidaturi. Nu am semnat nici un document. Sunt candidat la funcția de primar. Sunt foarte hotărât să fac o figură frumoasă în orașul nostru și să contribui cu tot ceea ce știu ca orașul să arate mândru, frumos și bogat”, a spus Tudorel Chesoi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.