Stelian Ion se DELIMITEAZĂ de Dan Barna: „Stilul ăsta de conducere nu ne ajută. Candidez la Constanţa, şi cred că o voi face cu succes, dar aşa…”

Scandalurile se țin lanț în USR. Excluderi, demiteri și demisii, nimic nu pare să îi împace pe USR-iștii care și-au propus să își spele rufele în public și să se atace între ei. Ceea ce trebuia să pară un partid nou, cu oameni tineri și cu obiective mărețe s-a transformat într-o circotecă politică exact ca la ușa cortului.

CITEȘTE ȘI:

Dan Barna este proaspăt reales președinte al formațiunii politice și, odată cu acest vot, spiritele ar fi trebuit să se calmeze. Nici vorbă! USR-iștii au continuat și joi scandalul. Cu influență mare în partid, deputatul constănțean Stelian Ion a stat departe de tămbălău, până joi seară, când a reacționat împotriva stilului autoritar al lui Dan Barna.

CITEȘTE ȘI:

„Este o listă a excluderilor alese pe sprânceană… E adevărat că unii au avut derapaje care trebuiau sau nu sancţionate, eu am propus în Biroul Permanent să nu creăm mai multe tensiuni în partid. (…) Pentru alegerile locale, nu ne trebuie şedinţe ţinute până la 2 noaptea, inumane, nu cred că mai există la niciun partid aşa ceva. Stilul ăsta de conducere nu ne ajută. Eu sper ca Dan Barna, colegul meu, să înţeleagă că ei dacă merg pe drumul ăsta ne va fi mult mai greu la alegerile locale. Eu candidez la Constanţa, şi cred că o voi face cu succes, dar aşa… (…) Probabil că o fi mai eficient un partid clasic, pentru că am văzut şi jurnalişti care aplaudă aceste sancţiuni. Din punctul meu de vedere este o greşeală fundamentală şi eu mă delimitez de această abordare. Trebuia să sporim coeziunea partidului nu prin sancţiuni, ci prin dialog. Nu s-a mers pe această variantă, ci pe cea dură, de puterea exemplului, considerând că prin această atitudine îi descurajăm pe viitor pe cei care au alte opinii să-şi exprime aceste opinii. (…) Dacă eu voi avea la un moment dat o altă părere decât conducerea partidului, spre exemplu, să intrăm la guvernare… Apropo, ştiţi că eu au vrut să intrăm la guvernare, spre deosebire de conducerea partidului. Deci dacă voi avea o altă opinie, voi fi descurajat să mă exprim în spaţiul public pentru că se va spune, ai ieşit în public, dai dovadă de necolegialitate şi slăbeşti coeziunea partidului. Parţial poate fi adevărat, dar să sufoci această exprimare e o greşeală, pentru că elimini posibilitatea de a corecta nişte greşeli”, a spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *