Stelian Ion: „Realitatea e că soluționarea acestei crize este acum în mâinile lui Cîțu și Iohannis”

Deputatul USR PLUS Stelian Ion a declarat, joi seară, la B1 TV, că Florin Cîțu mai poate să rămână prim-ministru doar cu susținerea social-democraților. „Acum îl poate scăpa doar PSD, dacă se împiedică și nu mai ajung pe la vot, dar începe să fie destul de puțin credibilă și varianta aceasta”, a subliniat fostul ministru al Justiției.

Întrebat dacă este posibil din punct de vedere juridic să nu mai fie propus niciun premier după eventuala demitere a lui Florin Cîțu, Stelian Ion a explicat: „Dacă ar trece moțiunea, ar trebui să existe un interimat o perioadă, după care automat trebuie să vină cu altă propunere. S-ar ajunge la un blocaj constituțional, iar ajungem la Curtea Constituțională, iar intrăm în discuții de genul acesta. Realitatea este că această criză nu face bine nimănui, realitatea este că soluționarea acestei crize este acum în mâinile lui Cîțu, în mâinile Președintelui, ar putea să tranșeze această criză cât mai repede. Din păcate, înțeleg, și tot ce s-a întâmplat în ultimul timp nu a fost decât o prelungire a crizei și nu am văzut niciun pas serios în sensul de a se așeza la masă, a înțelege situația în care se află Guvernul și a căuta o reparare rapidă a situației pentru că nu ajută pe nimeni. Nu ne ajută nici pe noi, nu îi ajută nici pe ei, mai ales pe cetățeni”.

Întrebat dacă USR PLUS e dispus să meargă spre suspendarea Președintelui dacă Florin Cîțu este demis și Klaus Iohannis nu face o nouă propunere de premier, deputatul USR PLUS a adăugat: „N-am discutat chestiunea aceasta în mod serios pentru că noi nu ne dorim afundarea într-o criză și mai profundă, noi ne dorim o rezolvare. Rezolvarea nu este decât aceea de a forma un nou Guvern, insistențele noastre în sensul acesta vor fi și eventual se poate ajunge iar la Curtea Constituțională dacă vedem un blocaj din zona aceasta. Despre suspendare nu s-a discutat și nu mi se pare o idee bună”.

Întrebat dacă este de părere că Florin Cîțu va demisiona luni din funcția de premier, fostul ministru a afirmat: „Era și varianta asta, s-a tot vehiculat că nu îl mai scapă decât demisia. Acum îl poate scăpa doar PSD, dacă se împiedică și nu mai ajung pe la vot, dar începe să fie destul de puțin credibilă și varianta aceasta”.

Moțiunea va pica doar dacă PSD „una spune și alta face”, susține Stelian Ion.

Doar în ipoteza în care PSD, pentru a nu știu câta oară, una spune și alta face. E posibil să îl susțină în continuare pe Florin Cîțu, deși ar cădea în derizoriu, adică deja au depus-o, au anunțat că o votează, ar fi penibil să se dezică”, a mai afirmat el.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *