Stelian Ion rămâne în grațiile lui Florin Cîțu: „Coaliția funcționează foarte bine!”

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri declarații de presă la Palatul Victoria. Printre altele, a vorbit despre funcționalitatea coaliției de guvernare, după o serie de tensiuni din ultimele zile. Întrebat dacă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă sau ministrul Justiției, Stelian Ion, vor fi remaniați, premierul a precizat că nu se pune problema de așa ceva:

„În acest moment, coaliția funcționează foarte bine, avansăm și luăm decizii în această direcție. Nu se ia în calcul în acest moment”, a spus Florin Cîțu.

După două zile de tensiuni politice între PNL și USR-PLUS, cei de la USR au cedat de dragul coaliției și au făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății și, de asemenea, nu au mai solicitat debarcarea lui Florin Cîțu. Concomitent, marți seară a fost semnat un act adițional între cele două formațiuni politice. Criza din coaliție s-a încheiat teoretic, odată cu semnarea acestui act adițional. Documentul prevede mai multe măsuri. De exemplu, premierul nu va mai putea demite un ministru, decât după ce se consultă cu partenerii de coaliție. De asemenea, membrii coaliției se angajează să nu adopte poziții care să submineze activitatea Guvernului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.