Stelian Ion, printre mormanele de gunoi din cartierul Veterani: „Zeița Tomiris și toți ceilalți candidați ar trebui să știe că aici trăiesc suflete chinuite”

Alianța USR-PLUS a organizat, marți, o conferință de presă în cartierul Veterani, subiectul de discuție fiind legat de problemele majore privind calitatea vieții curente cu care se confruntă locuitorii din respectivul cartier.

„Vor să se rupă de Constanța și să se lipească de Lazu sau Cumpăna”

Candidatul Alianței pentru Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion, a vorbit despre străzi întregi rămase neasfaltate, subliniind că locuitorii acuză lipsa accesului la utilități elementare, fiind vorba despre „o zonă abandonată de actuala administrație locală”.

În Constanța anului 2020 există cartiere întregi fără străzi, fără curent electric, fără gaze, fără apă, fără canalizare. Oamenii trăiesc exact ca acum 2.000 și ceva de ani, când pe aici se plimba foarte trist Ovidius. Este un strigăt de disperare a zeci de familii din zona aceasta de sud a Constanței. (…) Am văzut toate cartierele Constanței, dar o situație mai gravă decât am întâlnit aici cu greu poate fi altundeva în Constanța. Primarul Făgădău vorbește de SMART CITY, de roata de la Cazinoul pe care nu domnia sa îl renovează, ci Guvernul prin CNI. Vorbește de băncuțe cu lemn tropical și cu leduri. Povești de adormit copiii, bazaconii. (…) Oamenii aceștia nu au apă curentă, sunt obligați să vină în fiecare zi să își umple bidoanele cu apă pentru a avea cu ce să se spele, cu se să facă mâncare, este un trai insuportabil, este un calvar. S-au tras semnale de alarmă de-a lungul timpului, însă opacitatea și nesimțirea autorității locale au fost la cote inimaginabile. (…) Oamenii de aici spuneau să facă o petiție să se rupă de Constanța și să se lipească de Lazu, de Cumpăna, de alte zone, care ar putea să le asigure măcar canalizarea, apa curentă, energie electrică și gaze”, a spus Stelian Ion.

veterani

În discursul său printre mormanele din cartierul Veterani, candidatul Alianței USR – PLUS i-a provocat pe toți candidații pentru Primăria Constanța că trebuie să se aplece asupra problemelor oamenilor, lansând un atac la adresa candidatului PER, Corina Martin.

„Invitația noastră este pentru toți candidații la funcția de primar, pentru că facem un exercițiu de imaginație: dacă vin extratereștrii și îi răpesc pe 90% dintre candidați și rămâne „zeița Tomiris” (candidatul PER, Corina Martin – n.r.) singura candidată, ar trebui să știe „zeița Tomiris” că aici trăiesc niște suflete care sunt chinuite, zi de zi. Oamenii stăteau cu copiii în poartă, cu bidoanele pe care le cară zi de zi. Faceți un exercițiu de imaginație și puneți-vă în locul acestor oameni!”, a mai spus Stelian Ion.

Pentru Primăria Municipiului Constanța, se vor duela primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea Alianței USR – PLUS, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Corina Martin (PER), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Mohammad Murad (independent) și dr. Reșit Ayla (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *