Stelian Ion prezintă în Guvern proiectul de DESFIINȚARE a SIIJ: Va fi trimis la Parlament. Ciolacu: „Vom vota ÎMPOTRIVĂ!”

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. Proiectul va fi trimis de executiv în Parlament pentru dezbatere și adoptare. Proiectul de desființarea a SIIJ a fost transmis de Ministerul Justiției după avizul negativ al CSM. Stelian Ion a precizat că desființarea acestei secții înseamnă „o normalizare, o promisiune, un punct clar în programul de guvernare”.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ proiectului care prevede desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. Consiliul Legislativ, condus de fostul deputat PSD Florin Iordache a avizat pozitiv proiectul de lege.

PSD va vota împotriva desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a anunțat Marcel Ciolacu, președintele formațiunii, care a precizat că social-democrații vor ataca proiectul de lege la Curtea Constituțională dacă este adoptat de Parlament.

Am anunţat public că o să votăm împotrivă. În cazul în care desfiinţarea acestei Secţii va trece de către Parlament o să atacăm la CCR cu argumentele care le avem în dotare. (…) Totuşi, Secţia specială funcţionează, că este boicotată, că nu i se dau procurori, asta e cu totul altceva”, a declarat președintele PSD, miercuri seară.

Marcel Ciolacu spune că PSD a făcut o greșeală în ceea ce privește modificările la legile justiției, pentru că „un demers corect” a fost lipsit „de credibilitate și de efecte” dat fiindcă pe acest ssubiect au comunicat cei care nu au fost „îndreptățiți” să o facă.

„Nu poţi, când ai o problemă cu Justiţia, să te transformi şi în luptătorul care salvează Justiţia”, a explicat Marcel Ciolacu. Președintele PSD a vorbit și despre faptul că desființarea Secției speciale a fost avizată pozitiv de Consiliul Legislativ, instituție condusă de fostul ministru social-democrat Florin Iordache, autorul controversatei OUG 13.

Este înalt funcţionar public şi-şi face meseria, asta este în fişa postului! (…) Eu nu pot să-l acuz pe domul Iordache. În postura în care s-a pus, ori îşi dădea demisia şi următorul ar fi avizat acest proiect de lege. În ceea ce priveşte constituţionalitatea, totuşi există CCR-ul”, a mai spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *