Stelian Ion nu crede în sondajele PNL: Alianța USR PLUS, decisă să smulgă Constanța din „ghearele mafiei PSD” chiar și în lipsa unei alianțe cu liberalii

Primul ministru Ludovic Orban s-a aflat, joi, în vizită în județul Constanța, pentru a verifica, printre altele, Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, Șantierul Naval Constanța sau lucrările de restaurare a Cazinoului. 

Amintim că miercuri a avut loc ultima întâlnire dintre liderii USR-PLUS și PNL Constanța, iar după aceste discuții USR-iștii și liberalii s-au contrat teribil. Detalii, AICI și AICI! Totodată, în cadrul vizitei de la Constanța, Orban a declarat că nu putea să susțină un candidat de… 12-14%, fiind vorba de candidatul Alianței USR – PLUS Constanța, Stelian Ion.

În replică la ieșirile liberalilor, USR-iștii au transmis vineri că alegerile locale din 27 septembrie au o miză uriașă: „după zeci de ani de „pesedism“, putem câștiga alegerile și ne putem salva localitățile de această molimă numită PSD”. Astfel, față de declarația lui Orban, USR-iștii arată că, în 2016, PNL a procedat exact la fel în București: l-a prezentat pe Cătălin Predoiu la 23-26% pentru a crea impresia unui candidat puternic. Care a fost realitatea și ce a urmat: candidatul PNL a obținut doar 11%, Primăria a ajuns în mâinile Gabrielei Firea, iar alegerile parlamentare au aruncat România în brațele lui Liviu Dragnea.

O alianță de dreapta PNL-USR-PLUS în Constanța reprezentată de Stelian Ion ar obține un scor de 33%, scor egal cu cel pe care l-ar obține varianta reprezentată de Vergil Chițac, cu diferența esențială că există un potențial de creștere mai mare în favoarea candidatului USR PLUS. Ca atare, soluția rațională pentru înlăturarea PSD la Constanța ar fi susținerea unui tandem, a candidaturii unice a USR PLUS la Primăria Constanța și a candidaturii PNL la președinția Consiliului Județean Constanța. Încăpățânarea și aroganța celor care se supraestimează ne pot costa la Constanța la fel de mult cum ne-au costat în 2016. Un candidat puternic nu are nevoie de tertipuri și sondaje măsluite, nici de proptele și laude exagerate din partea premierului. Înțelegem strategia de a-și supraestima candidatul, dar Constanța ar trebui tratată cu mai mult respect. Dacă în 2016 PNL Constanța și candidatul Vergil Chițac nu se sabotau reciproc, dacă alegeau să facă o alianță, PSD nu ar fi câștigat atunci nici municipiul, nici județul. Alianța USR PLUS consideră că impunerea de la București a aceleiași variante pierzătoare din 2016, a variantei pe care însăși conducerea PNL o prezenta odinioară lipsită de spirit de echipă, arată clar câtă importanță acordă PNL Constanței. Pe ideea „decât să susținem un USR-ist la Constanța, mai bine să mai dăm o șansă PSD“ nu se poate construi un parteneriat serios. Alianța USR PLUS este determinată să smulgă Constanța din ghearele mafiei PSD chiar și în lipsa unei alianțe cu PNL. Alianța USR PLUS are o echipă tânără, puternică, credibilă și un plan pentru a scăpa de PSD pentru cel puțin 20 de ani la Constanța”, au transmis reprezentanții USR-PLUS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *