Stelian Ion, negociatorul USR în Parlament pentru RĂSTURNAREA Guvernului. „Minoritățile NU au punct de vedere unitar. Moțiunea trebuie depusă CÂT MAI REPEDE POSIBIL!”

Deputatul constănțean al USR Stelian Ion și senatorul USR Adrian Wiener au purtat discuții, marți, la Camera Deputaților, cu deputatul PMP Petru Movilă, senatorul UDMR Cseke Attila și liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, despre urgentarea depunerii moțiunii de cenzură.

CITEȘTE ȘI:

Stelian Ion a anunțat, luni, că USR va chema toți liderii de grupuri parlamentare pentru astăzi la o discuție referitoare la urgentarea depunerii moțiunii de cenzură. Acesta a mai spus că întâlnirea are scopul de a afla intențiile ALDE și PRO România în privința susținerii moțiunii.

Numărul parlamentarilor care s-au declarat în opoziție este de 243, inclusiv independenții, iar necesarul pentru trecerea moțiunii de cenzură este de 233. Dacă președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că vor fi negocieri și săptămâna viitoare pentru moțiunea de cenzură, USR-iștii consideră că timpul trece în avantajul social-democraților și, dacă zilele se vor scurge, aceștia se vor mobiliza și ar putea să treacă testul din Parlament, iar Guvernul PSD ar rămâne în funcție.

„Au răspuns invitației noastre astăzi colegii din PMP, colegii din UDMR și cei de la minoritățile naționale. A fost o discuție bună spunem noi, în principiu toți am spus același lucru care am fost prezenți, cu precizarea că minoritățile nu au punct de vedere unitar pe această chestiune, dar ceilalți am spus că trebuie depusă moțiunea cât de repede e posibil pentru a spori șansele ei. Fiecare zi care trece, trece în favoarea Guvernului Dăncilă, am văzut chiar ieri că 5 deputați de la ALDE au trecut de partea cealaltă așa încât este clar că trebuie să ne grăbim”, a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Chiar dacă numărul parlamentarilor care s-au declarat în opoziție este de 243, în acest moment moțiunea de cenzură este departe de semnăturile necesare ca să fie adoptată: PNL, USR, PMP, UDMR și circa 6-7 deputati ai minorităților se aliniază complet în spatele demersului, însă, fără ALDE și PRO România, demersul este sortit eșecului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.