Stelian Ion, la lansarea programului de candidat a lui Nicușor Dan: „Soluția este CANDIDATUL UNIC la alegerile locale!”

Nicușor Dan, independent susținut de USR București, și-a lansat, marți, programul de candidat pentru Primăria Capitalei, avându-i alături pe deputații USR Cosette Chichirău și Stelian Ion, care intenționează să candideze la primăriile din Iași și Constanța. Nicușor Dan a afirmat că opoziția trebuie să aibă un candidat unic împotriva Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, iar el se consideră persoana cea mai potrivită.

CITEȘTE ȘI:

„Vedem sume uriașe din bugetul public care merg către o campanie de imagine a actualului primar general, prin urmare opoziția trebuie să fie unită ca să înlăture această administrație. Mă consider persoana cea mai potrivită pentru a fi candidatul opoziției. Mă recomandă pentru asta cei aproape 15 ani de luptă pentru acest oraș. Mă recomandă cele 180.000 de voturi pe care bucureștenii mi le-au acordat în urmă cu 3 ani și sondajele pe care le-am văzut de atunci confirmă ceea ce am spus”, a transmis Nicușor Dan.

În USR-PLUS se duce o adevărată luptă pentru desemnarea candidatului la Primăria Generală a Capitalei. Vlad Voiculescu, din partea PLUS, dorește să fie candidatul Alianței, susținut, evident de Dan Barna, astfel că prezența lui Stelian Ion și Chichirău la conferința de marți a lui Nicușor Dan demonstrează și mai mult faptul că se duc lupte dure pentru desemnare.

„M-am activat în 2015, 2016, din punct de vedere politic. Dintr-un singur motiv: nu m-am gândit niciodată că o să fac lucrul acesta, dar am văzut undeva în țară, în București, un om care, timp de foarte mulți ani s-a luptat cu hidra asta, cu abuzurile, cu administrație odioasă… A format o asociație, apoi a înființat un partid și chestia asta mi-a dat încredere. Am zis: „Iată, în politică, un om în care am deplină încredere”! Lucrul acesta m-a îndemnat să fac și eu pasul spre politică, spre USR, ulterior lucrurile s-au așezat așa cum știți. Urmează o perioadă foarte importantă, sper că suntem cu toții conștienți. Alegerile locale și parlamentare vor da direcția României pe zeci de ani de acum încolo! Primii pași, reprezentați de europarlamentare și prezidențiale au fost făcuți și zic că au fost făcuți bine. Dar, cele mai importante bătălii se vor da acum și hidra, foarte puternică, se încrâncenează și are o miză foarte importantă pe locale și parlamentare. Trebuie să îndurăm această hidră, acești baroni care, iată, în Constanța deja căpușează și trag în jos acest municipiu frumos al României, care putea fi și va fi cu siguranță o emblem pentru România, de 20 de ani. PSD, de 20 de ani, în Constanța – trage acest oraș în jos. Putem să rezolvăm aceste probleme și în Iași, București, Constanța și nu doar că putem să o facem, suntem obligați să o facem!”, a spus Stelian Ion.

În cadrul conferinței lui Nicușor Dan, deputatul constănțean a punctat faptul că, pe fondul șanselor slabe de instituire a alegerilor în două tururi la alegerile locale, soluția este una singură: candidat comun USR-PLUS-PNL-PMP. De aceeași părere este și Chichirău, care este convinsă că USR-PLUS trebuie să îl desemneze pe Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei și candidații PNL la… sectoare.

„Singura variantă la care suntem obligați să accesăm este aceea a candidatului unic la aceste primării importante. Eu, împreună cu colegii, suntem conștienți de lucrul ăsta și vom face tot posibilul ca opoziția să aibă candidat unic și care să fie cel mai bun! Este dezideratul nostru ca să înlăturăm PSD… (…) Se formează o echipă puternică și echipa asta va crește, se vor adăuga alți și alți colegi și veți vedea o pleiadă de noi primari, de președinți de CJ, care, în perioada următoare, vor schimba fața României, în sens bun”, a precizat Stelian Ion.

Video de la lansarea programului de candidat al lui Nicușor Dan, disponibil integral AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.