Stelian Ion, la CAPĂTUL RĂBDĂRII: „Democrația nu e o puțoială! O mare parte din USR NU A DORIT alianța cu PLUS!”

Momentul în care nemulțumirile din Alianța USR – PLUS ies în public a sosit! Tensiunile mocneau de mai mult timp între cele două partide, ba chiar de când au bătut palma, dinainte de alegerile europarlamentare, când concluzia general valabilă printre USR-iști a fost că ei vin cu oamenii, cu structurile, cu procentele și cu banii, iar PLUS contribuie doar cu… Dacian Cioloș. Mai mult, pe lângă Cioloș, cei de la PLUS sunt și foarte aroganți față de colegii lor de alianță, tot mai mult în ultima perioadă.

CITEȘTE ȘI:

Între timp, negocierile care se duc acum între USR și PLUS se pare că nu mulțumesc pe toată lumea și toate tensiunile acumulate în ultima perioadă au răbufnit. Astfel, Stelian Ion arată faptul că nu mai este dispus la lunga serie de concesii pe care USR-iștii le-au făcut față de cei de la PLUS.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, unul dintre cei mai importanți lideri ai partidului, a avut o ceartă cu mai mulți colegi USR-iști, întrucât au acceptat numirea lui Vlad Voiculescu din partea PLUS ca să candideze la Primăria Generală a Capitalei. Stelian Ion nu a mai acceptat să tacă și, după mai multe replici cu colegii din USR și PLUS a transmis mesaje grele. Deputatului i s-au mai alăturat Tudor Benga și Mihai Goțiu. Redăm părțile relevante din poziționarea deputatului Stelian Ion la adresa președintelui Dan Barna:

„Dragi colegi,

Mă leagă multe de USR-ul ăsta și mă cred în stare de multe pentru el, pentru că sunt convins că acest partid este salvarea României. Cu o condiție însă: spiritul lui să rămână viu. România are nevoie de profesioniști, dar are, în egală măsură, nevoie ca de aer de oameni cu caracter.

Am văzut sâmbătă, în comitetul politic, mulți oameni cu caracter.

Am fost puși în fața unor alegeri pe care nici nu știam, în acea dimineață, că le avem de făcut. De fapt, nici nu au fost alegeri prea complicate, alianța electorală a trecut cu o majoritate covârșitoare, noi am dezbătut doar condițiile partenerilor noștri: susținerea candidaturii lui Dan și condiționarea colaborării de validarea alienței politice. Așa că m-am întrebat și vă întreb: cine se joacă cu salvarea României?

Surprinzător pentru mine, câțiva colegi s-au transformat în avocații PLUS stârnind revolta unei majorități din Comitetul Politic. (…) Ni s-a cerut, tot timpul, nu să fim USR, ci să ne punem în locul PLUS. (…) Grupul din jurul lui Dan Barna a socotit că CP va fi o simplă formalitate și de aceea s-au grăbit să anunțe startul campaniei pe 4, fără să știe dacă alianta politică va fi sau nu acceptată. S-au înșelat și au oferit colegilor de la PLUS o monedă de șantaj pe care aceștia nu au ezitat să o folosească. (…) Democrația nu e o puțoială. Sper să înțeleagă în final și partenerii noștri că democrația internă nu e un moft și că șantajul ăsta de 2 lei nu le face cinste.

Au mizat pe faptul că suntem oameni care-și respectă promisiunea de a merge până la capăt în această Alianță, dar au subestimat voința noastră de a apăra interesele USR, spiritul lui, dar mai ales determinarea noastre de a fi altfel. (…) Oricum, Dacian e de felicitat! A obținut imposibilul: o alianță in care are putere de decizie egală cu USR în condițiile în care noi deținem un aport de ”capital politic” de 20%, iar PLUS-ul doar 6%.  (…) Revenind la Alianța Politică. Să nu omiteți nicio clipă că ea abia a trecut de CP cu doar șase voturi diferență, iar o mare parte din USR nu a dorit-o, nici măcar în forma cu amendamentele admise de CP. (…) Modificările apărute în textul votat de noi în CP mi se par inacceptabile ca procedură – eludarea Comitetului Politic și asumarea modificărilor, pe persoană fizică, de însuși președintele USR – dar și pe fond- nu toate modificările făcute din pix sunt corecturi de diacritice, așezarea corectă a unor virgule sau înlocuirea inocentă cu niște sinonime. (…) Și până la urmă, cine stabilește că este vorba despre modificări de esență sau simple corecturi ori îmbunătățiri ale textului? Președinții, câțiva juriști, sfatul oamenilor buni și bătrâni care ei și doar ei știu care sunt adevărul și calea pentru USR?

În condițiile în care AP a trecut la limită, în care există o mare nemulțumire în partid referitoare la încheierea acestei alianțe în această formă, orice modificare față de textul rezultat din CP reprezintă o sfidare și o insultă a inteligenței membrilor USR pentru care statutul, Constituția noastră, nu e o piedică, ci un sprijin de preț.

Ideea că cei care acum ne ”puțoim” și ținem la respecatea statutului îi vrem răul lui Dan, că vrem răul României, că nu avem alt interes decât în a-i pune piedici lui Dan pentru a ajunge președinte, este iarăși jignitoare. Noi suntem cei pe care Dan se va baza în alegerile prezidențiale! Sau credeți că vor trage mai tare cei de la PLUS?”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.