Stelian Ion, la „baionetă”: „Congresul PNL va fi folosit cel mai probabil pentru a întări alianța cu PSD”

Conducerea PNL a adoptat, sâmbătă, o rezoluție prin care asigură „cetățenii și mediul de afaceri, care au exprimat îngrijorări cu privire la stabilitatea politică din România”, că sunt „perfect conștienți de responsabilitățile PNL” și „toate eforturile noastre sunt îndreptate către asigurarea stabilității și funcționarea cât mai bună a guvernării, dincolo de orice dispută de pe scena politică”. Liberalii invită USR PLUS la dialog „fără precondiții inacceptabile”, pentru a reface majoritatea parlamentară creată în decembrie 2020. Totodată, PNL le cere celor de la USR PLUS să se dezică de AUR.

Concomitent cu deciziile din Consiliul Național al PNL, fostul ministru constănțean al Justiției, Stelian Ion, din partea USR-PLUS, a avut o nouă ieșire acidă la adresa liberalilor și, în special, a lui Florin Cîțu. Stelian Ion a arătat că echipa câștigătoare utilizează expresia alianță cu AUR, deși aceasta nu există, pentru a masca alianța PNL-PSD, practic o renaștere a USL:

„Coaliția PNL- USR PLUS – UDMR nu mai există în prezent. Și nu va exista până nu este îndeplinită cerința noastră ca Florin Cîțu să nu mai fie premier. Politicieni din PNL lansează de câteva zile mai multe fumigene pentru a distrage atenția de la încălcările repetate ale legii și Constituției de către premierul Florin Cîțu, emblema „echipei câștigătoare”.  Sunt minciuni sfruntate.  USR PLUS nu renunță la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier. Nu va exista nicio negociere pentru refacerea coaliție până când această condiție nu este respectată.  Colegii mei miniștri și-au dat demisiile din Guvern, am renunțat așadar la funcții, am arătat că nu ținem cu dinții de scaune, nu vrem să facem figurație într-o coaliție în care programul de guvernare nu este respectat. De altfel, „echipa câștigătoare” nici măcar nu intenționează să reia discuțiile pentru refacerea coaliției. Dacă avea intenția de a relua discuția, Florin Cîțu nu elibera din funcție scretarii de stat și prefecții USR PLUS. „Echipa câștigătoare” este mult mai preocupată de refacerea USL, prin parteneriat cu PSD, alianță care a început deja să funcționeze în Parlament, când au reușit împreună să blocheze dezbaterea moțiunii de cenzură. Moțiunea de cenzură a fost depusă cu respectarea legii, Florin Cîțu este cel care a generat un conflict juridic de natură constituțională, pentru că nu a venit în Parlament să ceară un nou vot de încredere după schimbarea evidentă a compoziției Guvernului. USR PLUS nu are o alianță cu AUR, este o altă minciună lansată de „echipa câștigătoare” din PNL pentru a ascunde propria alianță pe care o negociază cu PSD, care să susțină un Guvern minoritar. PNL are congres în câteva zile și Florin Cîțu trebuie să intre în alegerile interne din poziția de premier. Pentru asta s-a aliat cu PSD să blocheze moțiunea de cenzură. Răgazul pe care i l-a făcut cadou Curtea Constituțională, care va dezbate sesizarea privind un presupus conflict juridic legat de depunerea moțiunii de cenzură după Congresul PNL, va fi folosit cel mai probabil pentru a întări alianța cu PSD și a lansa noi minciuni despre USR PLUS”, a transmis Stelian Ion.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Stelian Ion, la „baionetă”: „Congresul PNL va fi folosit cel mai probabil pentru a întări alianța cu PSD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *