Stelian Ion (Justiție) a declanşat procedura de selecţie a candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie a candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, întrucât unul dintre cele două posturi se vacantează din octombrie. Candidaturile pot fi depuse până în data de 16 mai. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că îşi doreşte să ne reprezinte „o persoană care oferă depline garanţii de independenţă”.

Unul dintre cele două posturi de judecător român la Tribunalul Uniunii Europene se vacantează începând cu data de 7 octombrie 2021. În acest context, România este invitată să transmită o propunere pentru postul vacant de judecător până la finalul lunii iunie 2021. Mandatul de judecător pentru care se va transmite propunerea rezultată din prezenta procedură de selecţie va acoperi perioada 7 octombrie 2021 – 31 august 2022”, a transmis, marţi, Ministerul Justiţiei.

La data de 7 aprilie 2021 a fost aprobată de către Guvernul României, prin memorandum, Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (denumită, în continuare, Procedura).

Vrem ca la această instanţă să ne reprezinte o persoană care oferă depline garanţii de independenţă şi care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Propunerile finale, însoţite de dosarele de candidatură, sunt comunicate Guvernului, spre aprobare. Guvernul va transmite Consiliului UE numele candidatului României pentru funcţia de judecător al Tribunalului Uniunii Europene. Judecătorul român va fi numit de comun acord de către guvernele statelor membre UE, după consultarea Comitetului prevăzut la art. 255 TFUE.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.