Stelian Ion: „Istoria Constanței, aruncată la gunoi: pământul excavat din situl de la lupoaică, lăsat în câmp. Arheologii au găsit ceramică din perioada romană!”

Tensiune mare la Constanța în ultimele zile din cauza unei lucrări din centrul orașului. Vestigiile cetății Tomis ar putea fi distruse cu prilejul acestei lucrări, iar reacția societății civile a fost vehementă împotriva investitorului, SC Bueno Comp SRL.

Terenul în cauză, situat pe bd. Tomis nr. 49A, în suprafață de 718 mp, este din 2016 proprietatea soților Carmen-Diana și Enache Bucovală și a soților Liliana și Stelian Bucovală. S-a efectuat descărcarea arheologică în 2016, iar investitorul, potrivit documentației, și-a luat angajamentul că va conserva și va pune în valoare zona istorică.

Stelian Bucovală a fost al doilea sponsor ca importanță pentru PNL, la nivel național, la alegerile europarlamentare de anul trecut și este rudă cu prefectul George Niculescu, propus de PNL pentru această funcție.

CITEȘTE ȘI:

USR Constanța și Asociația Constanța Altfel nu cred în aceste angajamente ale investitorului și au avut mai mult inițiative în ultimele zile, printre care și un lanț uman, chiar de 24 ianuarie.

Între timp, deputatul USR Stelian Ion anunță, luni, faptul că „temerile noastre par a se confirma”. Militanții USR au descoperit locul în care este aruncat pământul excavat și au chemat arheologii:

„Temerile noastre par a se confirma. Colegii mei de la USR Constanța au identificat locul unde este cărat pământul excavat din situl arheologic de lângă “Lupoaică”: pe un câmp din afara orașului. Am anunțat imediat conducerea Muzeului de Arheologie și Istorie Națională Constanța – care a trimis în weekend o echipă de specialiști la fața locului. Căutând în mormanele de pământ, arheologii au descoperit fragmente ceramice datate în perioada stăpânirii romane în Dobrogea. A fost întocmit un proces-verbal (transmis Direcției Județene pentru Cultură)”, a transmis Stelian Ion.

pamant lucrare

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *