Stelian Ion încalcă „tradiția”: Prezent la audierile candidaţilor pentru ÎCCJ

Secţia pentru judecătoari a Consiliului Superior al Magistraturii a început miercuri, 24 martie, audierile candidaţilor pentru promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Audierile au continuat joi cu judecătorii care vor să promoveze la Secţia a II-a civilă. Cu ocazia acestor audieri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat la audierile de judecători, fiind primul ministru al Justiţiei din ultimii ani care alege să se implice în această procedură.

Legal, ministrul Justiţiei are dreptul să participe la lucrările Secţiei pentru judecători a CSM, însă predecesorii săi au evitat să dea un semnal de politizare când a fost vorba despre concursuri în profesie, în special în privinţa judecătorilor, care, spre deosebire de procurori, nu se află sub autoritatea ministrului Justiţiei.

46 de judecători de la Curțile de Apel din țară îndeplinesc condițiile de participare la concursul organizat de CSM pentru ocuparea a 14 posturi de magistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție, la Secțiile Contencios, Civilă și Penală, potrivit listei publicate de CSM anul trecut.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.