Stelian Ion, în echipa USR-PLUS de negociere a viitorului Guvern: „NU trebuie să fie o relație de subordonare!”

Deputatul constănțean al USR-PLUS, Stelian Ion, face parte din echipa de negociere a partidului pentru viitorul Guvern. El figurează de altfel și printre favoriții la postul de ministru al Justiției în următorul Executiv. Deputatul a transmis vineri seară că viitorul Guvern „trebuie să fie construit pe o relație de parteneriat, nu de subordonare”:

Fac parte din echipa de negociere USR PLUS pentru formarea noului guvern. Este o postură onorantă pentru mine, dar, în același timp, una încărcată de responsabilitate. Vom participa la aceste discuții în spiritul unui dialog deschis, susținând aceleași valori pe care le-am apărat în Parlament în ultimii 4 ani. Viitorul executiv trebuie să fie construit pe o relație de parteneriat, nu de subordonare, pornind de la stabilirea principiilor de guvernare, și nu de la numele miniștrilor. Noul guvern are misiunea dificilă de a gestiona această situație de criză și de a iniția și realiza reforma instituțională a statului. Iar USR PLUS are foarte mulți oameni competenți, care își pot asuma aceste responsabilități, indiferent de domeniul în care vor activa. Le mulțumesc colegilor din USR PLUS pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, delegându-mă să-i reprezint la aceste discuții!”, a transmis Stelian Ion.

Negociatorii de la PNL, Alianța USR-PLUS și UDMR încep, sâmbătă, de la 09:00, discuțiile pe programul de guvernare și împărțirea funcțiilor din viitorul Executiv și din Parlament. Liberalii au anunțat deja că vor fi cel mult 18 ministere.

Componenţa echipelor care vor participa la negocierile de la Palatul Cotroceni, luni, în vederea formării unei coaliţii de guvernare este următoarea:

Grupul politic: Dan Barna, Dacian Cioloş, Dominic Fritz, Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu;

Grupul Program de guvernare: Cristian Ghinea, Claudiu Năsui, Lucian Stanciu Viziteu, Stelian Ion, Dragoş Pîslaru, Anca Dragu, Victor Giosan, Alin Mituţa;

– grupul Parlament: Cătălin Drulă, Radu Mihail, Cristina Prună, Silvia Dinică, Oana Ţoiu, Andrei Lupu, Ştefan Pălărie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *