Stelian Ion îl ÎNGROAPĂ pe Florin Cîțu: PNDL 3 – Anghel Saligny – NU are aviz de la Ministerul Justiției!

Premierul României, Florin Cîțu, susține că programul de investiții Anghel Saligny o să fie impementat în cele din urmă, chiar dacă USR-PLUS a amenințat că iese de la guvernare. Pe lângă acest PNDL 3, USR-iștii mai au o problemă: desființarea SIIJ! Astfel, ministrul constănțean al Justiției, Stelian Ion, i-a dat mat premierului în ședința de astăzi a guvernului, care a fost suspendată și va fi reluată de la 19:00, neacordând aviz pentru programul Anghel Saligny. Între timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea declarații de presă de la 18:00.

În ședință n-am primit amenințări de la Dan Barna (n.r.: că iese de la guvernare dacă nu are acceptul USR-PLUS). Este vorba de un proiect care dezvoltă România, care a primit observațiile USR-PLUS. Criteriile pe care doamna Anca Dragu (USR-PLUS) le-a citit în Parlament au fost aprobate de mine și introduse în proiect. Acest proiect va trece. Dacă are toate procedurile evident că va trece. Asta cu amenințările vin și pleacă. Acum 2 zile au decis să nu iasă de la guvernare. Îi aștept să facem reforme”, a spus Florin Cîțu.

Cîțu a făcut primele declarații după scandalul din ședința de Guvern. El a spus că în cazul programului Anghel Saligny procedurile au fost respectate, tocmai de aceea a fost pus pe ordinea de zi, evitând să răspundă dacă acesta are avizul necesar de la Ministerul Justiției.

Procedurile au fost respectate pentru ca proiectul să fie pus pe ordinea de zi. Niciun proiect nu poate fi pus pe ordinea de zi, dacă nu a respectat toate procedurile legale”, a spus premierul, evitând să spună dacă are aviz de la MJ pe proiectul „Anghel Saligny”. Şedinţa de guvern a fost suspendată,urmând să fie reluată la ora 19.00. Între timp, premierul Florin Cîţu a ajuns în Parlament la şedinţa grupurilor PNL, unde se va afla şi liderul partidului, Ludovic Orban.

Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României”, a spus Florin Cîțu în ședința de Guvern, care consideră că termenul de adoptare a fost depășit, deci ar putea fi adoptat tacit, fără avize. În opinia lui Cîțu, refuzul miniștrilor USR de a emite avizele necesare constituie o încălcare a legii și aceștia pot fi acuzați de abuz în serviciu, pentru că nu-și respectă atribuțiile legale.

Şedinţa de Guvern a fost suspendată şi va fi reluată la ora 19. Menţionăm că decizia de suspendare a fost luată în contextul începerii noii sesiuni parlamentare”, a transmis Executivul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!