Stelian Ion îl asediază pe Predoiu pe tema desființării SIIJ: „Veți înființa o nouă structură – aceeași Mărie cu altă pălărie!”

Stelian Ion, fost ministru al Justiției, i-a atras atenția miercuri, în Comisia juridică, lui Cătălin Predoiu că nu a vorbit despre SIIJ, deși în programul de guvernare și-a luat angajamentul de a o desființa anul viitor, înlocuind-o cu altă structură. „Aceeași Mărie cu altă pălărie”, a punctat Stelian Ion.

Nu v-ați referit la SIIJ, dar se referă foarte clar la SIIJ programul de guvernare. Vă angajați să o desființați abia anul viitor, dar veți înființa o nouă structură – aceeași Mărie cu altă pălărie”, a spus Stelian Ion.

În replică, Predoiu a spus că SIIJ e „o chestiune esențială, un măr al discordiei”. „Și opinia publică e divizată pe acest subiect”, a adăugat viitorul ministru al Justiției.

Tot acest dialog excesiv de pătimaș denotă și o desconsiderare a sistemului de justiție. Voi aborda acest subiect în dialog cu sistemul judiciar. Este și o oportunitate pentru ca magistratura s-și găsească un consens în rezolvarea acestei probleme. Soluția tehnică vine din discuții cu magistrații”, a declarat Predoiu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.