Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a ieșit, vineri, din izolare. Din autoizolare, de fapt, întrucât parlamentarul a fost în contact cu președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, cel care la rândul său a fost în contact cu senatorul Vergil Chițac, confirmat pozitiv. Primul test la Huțucă a fost negativ, însă Stelian Ion și-a luat măsurile necesare și s-a autoizolat la domiciliu.

Perioada a trecut, iar deputatul a dorit să afle care sunt procedurile Direcției de Sănătate Publică de acum încolo. Potrivit parlamentarului, DSP nu poate fi contactat telefonic, doar foarte greu, recomandările instituțiilor sunt contradictorii și, cel mai grav, ești nevoit să te deplasezi la sediul Direcției, alături de zeci de persoane, unde se desfășoară o birocrație în… toată splendoarea:

„DSP se pare că nu prea mai face față, toate persoanele sunt obligate după perioada de carantină să obțină un aviz epidemiologic. Avizul nu se poate obține online, trebuie să vii personal la sediu, să completezi o cerere, să aduci o copie de pe CI, hârțogăreala și birocrația ne omoară – la propriu. Atâta iresponsabilitate și lipsă de eficiență rar mi-a fost dat să văd! Stăm cu toții cu orele, încercăm să păstrăm distanța pentru a obține o nenorocită de hârtie. Am sunat la Poliția Locală, își face treaba, de astăzi se ocupă Poliția Română și Jandarmeria de verificare a respectării acestor condiții de izolare și carantină. Este foarte important ca oamenii să respecte regulile. De aceea s-a modificat Codul Penal, s-au introdus noi infracțiuni și s-au majorat limitele de pedeapsă. Dacă nu respectăm regulile, ne adâncim tot mai tare în povestea asta. Ce facem după ieșirea din carantină? Ar trebui simplificate cu mult procedurile astea. Este inadmisibil să se ceară copie de pe buletin, să te duci la o librărie nu știu unde să îți cumperi pixuri, tot ce îți trebuie. Numai dosar cu șină nu mi-a cerut… (…) Ieri, am sunat toată ziua la DSP, de dimineață până seara, am zeci de apeluri. Nu am reușit să dau de nimeni, abia dimineața asta am reușit să vorbesc cu cineva, fiecare instituție îmi spune altceva, e foarte complicat hățișul birocratic. Aveți grijă de voi, mai mult decât are statul!”, a transmis deputatul Stelian Ion.

Similare:

USR propune schimbarea voucherelor de vacanță în vouchere de sănătate. Stelian Ion: „Operatorii din turism ar trebui să ajute în perioada asta, în care toți depunem eforturi”

Ludovic Orban, către prefecți: „Întăriți DSP-urile prin angajarea de persoane competente!”

Stocurile sanitare, aproape de ZERO. Orban calmează populația: „Vom dezvolta capacități de producție”

Parlamentul a ADOPTAT, în formulă inedită, STAREA DE URGENȚĂ decretată de Klaus Iohannis

Codul Penal, modificat de Guvern: PEDEPSE mai MARI pentru zădărnicirea combaterii bolilor! DOSAR PENAL pentru „omisiunea de a oferi date”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.