Stelian Ion: „I-am propus lui Orban și a acceptat: banii obținuți din vânzarea bunurilor confiscate să fie folosiți pentru prevenirea criminalității”

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, anunță vineri faptul că a ajuns la o înțelegere cu premierul Ludovic Orban. Stelian Ion arată că l-a convins să reintroducă în legislație un articol care prevede folosirea banilor obținuți din vânarea bunurilor confiscate pentru prevenirea criminalității.

„Banii obţinuţi din vânzarea bunurilor confiscate trebuie folosiţi pentru prevenirea criminalităţii, pentru asistarea victimelor infracțiunilor, pentru educație juridică și pentru alte asemenea proiecte de interes public. I-am cerut astăzi dlui premier Orban şi dumnealui a acceptat reintroducerea în legislație a unui articol în acest sens, abrogat de Teodorovici și Dăncilă prin calamitatea numită OUG 114/2018. Cum prevenirea infracţionalităţii şi preocuparea pentru victime au fost ultimele griji ale PSD, partidul lui Dragnea de departe fruntaş la numărul de penali a căutat să folosească banii respectivi după bunul plac. Asta deşi există chiar o directivă a Parlamentului European și a Consiliului, 2014/42/UE, care spune că bunurile confiscate trebuie utilizate în interes public sau pentru obiective de natură socială”, a precizat deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *