Spread the love

Plenul Parlamentului s-a reunit, luni, pentru votul de învestire a Guvernului condus de președintele PNL, Ludovic Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari. Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL. Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei Române. În urma votului cu bile exprimat de senatori și deputați, cabinetul Orban a primit votul de încredere: 240 pentru!

CITEȘE ȘI:

Guvernul condus de Ludovic Orban a intrat încă de luni seară în pâine, iar deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, unul din susținătorii vehemenți ai debarcării guvernului PSD, a arătat faptul că lucrurile nu se vor schimba de mâine, dar măcar de la guvern nu vom mai vedea golăneala ţinând locul etichetei.

CITEȘTE ȘI:

„A căzut cea mai deşucheată guvernare postdecembristă şi poate din întreaga istorie a României. Ar fi fost o ironie funestă ca, la 30 de ani de la revoluţie, România să aibă ca premier un personaj cu profilul intelectual şi moral al Elenei Ceauşescu, zisă şi Codoi, căci aşa ştia să citească chimista academician formula dioxidului de carbon. Am scăpăt acum de această Codoi doi, un personaj şcolarizat precar, mahalaua mereu victimă închipuită, o gură decuplată de creier, care nu e în măsură nici să citească textele scrise de alţii. A venit ca marioneta lui Dragnea şi pleacă având PSD-ul plocon la picioare, dovadă a stării mizerabile în care se găseşte această bandă. Iar odată cu ea, ţara a scăpat de o întreagă faună cu care PSD a populat guvernarea. Andruşca, Breaz, Carmen Dan, Bădălău, Tudorel Toader, Cuc, Olguţa, Pop, Plumb, Fifor, Orlando, Iordache etc. nu vor mai decide pentru vieţile noastre de la Palatul Victoria. Au făcut destul rău: au eliberat mii de tâlhari pentru câteva sute de corupţi, au fost la un pas de a colapsa sistemul judiciar, au dat ordonanţe catastrofale pentru mediul privat de afaceri şi care au mărit preţul la gaze, au risipit iresponsabil banul public îndatorând ţara pe ani buni de acum înainte şi au ratat tot ce se putea rata în diplomaţie, făcând România de râs oriunde s-au dus. N-am scăpat încă de armata de pile cu care au ocupat funcţiile publice, dar vine şi timpul ca ţiitoarele să-şi găsească alte surse de venit, analfabeţii să meargă la şcoală, şmecheraşii să se întoarcă în discoteci, iar dubioşii să dea explicaţii magistraţilor. Chiar dacă lucrurile nu se vor schimba de mâine, măcar de la guvern nu vom mai vedea golăneala ţinând locul etichetei, clovneria conduitei sobre, iar anormalul şi aberaţia nu ne vor mai fi arătate ca normalitate”, a transmis deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *