Stelian Ion, după decizia CCR: „Aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat. Este nevoie de o reformă reală la Curte”

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, spune după ce CCR a decis că moțiunea de cenzură a USR PLUS este validă și poate fi dezbătută, că Parlamentul a fost ținut în loc zile în șir de CCR, iar aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat.

Parlamentul a fost ținut în loc zile în șir de CCR, iar aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat. Abia azi, la peste 20 de zile irosite, CCR spune că moțiunea de cenzură trebuie dezbătută, chiar dacă a constatat și un conflict juridic Parlament-Guvern privind modalitatea în care a fost comunicată”, susține Stelian Ion.

Conform fostului ministru al Justiţiei, „Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație și pentru că a atras instituții ale statului în planul lui de a acapara PNL și a rămâne premier. E timpul să plece din fruntea Guvernului”.

Pe de altă parte, indiferent de decizie, CCR trebuia să se pronunțe cu celeritate pentru a nu bloca o moțiune de cenzură ca demers democratic, adaugă Stelian Ion, care militează pentru o reformă reală a CCR, „în care influența politică să fie minimă, iar judecătorii CCR să țină cont de spețe, nu de persoane”.

CCR a decis marți că moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS este validă și poate fi dezbătută și votată în Parlament. În prezent, Guvernul Cîțu este vizat de două moțiuni de cenzură, cea de-a doua fiind depusă marți de PSD.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Stelian Ion, după decizia CCR: „Aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat. Este nevoie de o reformă reală la Curte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *