Stelian Ion, dispus la ARMISTIȚIU cu Chițac, pentru majoritate în Consiliul Local

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban și președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, au joi ajuns la o înțelegere politică, iar cele două partide vor face alianță în toate județele unde PMP a intrat în Consiliul Județean sau alianțe la primării, acolo unde PMP are reprezentanți. Cei doi lideri de partid au ajuns la un acord, iar secretarii generali ai PNL și PMP vor redacta documentul, care va fi semnat în cursul săptămânii viitoare.

Cei de la PMP au intrat în 23 de consilii județene, printre care și județul Constanța. Astfel, în urma alianței, cei de la PMP vor primi funcții de vicepreședinți de consilii județene. Este și cazul Constanței, unde PMP are trei consilieri județeni, printre care fostul și, cel mai probabil, viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean, Claudiu Palaz. USR-PLUS are reprezentanți în doar 13 consilii județene, iar liberalii sunt nemulțumiți de faptul că, în ciuda scorurilor mici obținute, cei de la USR-PLUS „au pretenții exagerate”

La nivelul Consiliului Local, însă, candidatul USR-PLUS, Stelian Ion a avut serios de furcă cu PNL. USR-PLUS și liberalii s-au războit pe toată durata campaniei electorale și chiar și după. Între timp, Stelian Ion anunță joi seară că este dispus la un armistițiu cu liberalii, pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Constanța. De altfel și Vergil Chițac s-a arătat la fel de dispus, a doua zi după alegeri, să fie începute negocieri în acest sens.

„Nu putem sta pe loc. Trebuie deblocată Primăria și trebuie să treacă și primarul actual peste chestiunile de ordin personal, eu sunt dispus să trec, pentru că mi-au venit atacuri din partea PNL cum nu mi-au venit de nu vă imaginați. Și de la PSD. A trebuit să mă lupt aici cu doi balauri, deopotrivă. Dar, lupta noastră este pentru Constanța și vom face tot posibilul să ducem proiectul nostru „Constanța Renaște” mai departe. Vom negocia cu PNL astfel încât împreună putem avea o majoritate, să scoatem Constanța din subdezvoltare”, a spus Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *