Stelian Ion, despre BLATUL PSD-PNL, la Constanța: „Chițac este sacrificat încă o dată”

Ultimele mișcări de pe scena politică constănțeană par să confirme o serie de bănuieli, cum ar fi faptul că PSD și-a propus să piardă alegerile în județ, păstrând în schimb municipiul. Faptele sunt simple și clare: majoritatea covârșitoare a candidaților PSD sunt un dezastru, menținerea lui Marius Horia Țuțuianu ca propunere pentru președinția Consiliului Județean ar fi compensat acest minus, însă… nu era conform cu planul. Astfel, Țuțuianu a fost scos din joc tocmai de partidul lui, pentru ca președintele Felix Stroe să se autopropună într-o hazlie unanimitate în postura de candidat pentru CJC. Stroe este singurul din PSD Constanța capabil să îndeplinească un astfel de plan: să… piardă.

Nici liberalii nu stau foarte bine, dacă Mihai Lupu iese de două ori la televizor, PNL pierde procente de două cifre, însă vântul schimbării de la nivel central și, per ansamblu european, i-a speriat pe PSD-iști din cale afară și au acceptat că trebuie să facă o serie de pași în spate. Non-combatul PSD din județ se vede din avion: candidatul la Mangalia a fost schimbat, la Eforie a fost refuzată o alianță tocmai ca să piardă, la Medgidia candidatul PSD este sprijinit de la prea puțin spre deloc, la Năvodari este primarul lui Țuțuianu, la Ovidiu este desemnat candidat o persoană de care nu a auzit absolut nimeni și lista continuă.

Candidatul Alianței USR – PLUS pentru funcția de primar al municipiului Constanța, deputatul Stelian Ion, a organizat luni o conferință de presă în care a vorbit despre acest plan, care, politic vorbind, este un adevărat blat. În acest context, avem și câțiva sacrificați, cum ar fi candidatul PNL, senatorul Vergil Chițac, care a fost vândut deja, a doua oară:

„Am auzit de mult de blatul PSD – PNL în Constanța și manevra este următoarea: PSD să rămână la Primăria Constanța, așa s-au înțeles cu PNL și, în partea cealaltă, să piardă la CJ. Felix Stroe, din toate studiile făcute și nu e vorba de percepții subiective, are cea mai proastă reputație din tot județul, este PSD-istul cel mai detestat în întreg județul. Este foarte clar că candidatura domniei sale are șanse foarte mici și a doua zi după ce se anunță candidatura domniei sale, domnul Felix Stroe îl și apreciază pe contracandidatul său de la PNL, spunând că e un adversar teribil, deși nu îl știe nimeni pe Mihai Lupu. Am auzit că e celebru doar că are peste 2.000 de contracte cu statul și e prieten cu Arsene de la Neamț, dar aici nu are nici un merit. Candidează Felix Stroe la CJ, ca să piardă – evident – și, la Primărie, domnul Chițac e sacrificat încă o dată, se autosacrifică. În loc să candideze la Eforie, sacrifică lucrurile la Constanța”, a spus Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *