Spread the love

Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul „Spectrum” şi cartierul ridicat de „Fincogero”, locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care zilele trecute deputatul USR Stelian Ion trăgea un semnal de alarmă.

„Ca primar, mă voi implica în realizarea acestui obiectiv, pentru că locuitorii orașului trebuie să respire din nou un aer curat și trebuie să se bucure de plaje însorite și de verdeață. Sunt convins că există soluții tehnice și estetice pentru amenajarea acestui loc. Împreună cu colegii mei din USR, împreună cu specialiștii le vom identifica și le vom prezenta constănțenilor pentru a-și exprima și ei părerea. Important este că speculantul care își dorea să primească acest teren pe malul mării (chipurile “în compensare”) tocmai a pierdut definitiv procesul. Cu tot non-combatul primăriei lui Decebal Făgădău, instanța de judecată a stabilit ieri (3 iunie 20202) că terenul rămâne al orașului. De aceea, consider că nu există un proiect mai potrivit pentru constănțenii din cartier decât acela al amenajării unui parc – o zonă verde și de promenadă, cu locuri de joacă și spații de relaxare. Am discutat cu foarte mulți oameni din zonă și toți mi-au confirmat că își doresc o asemenea investiție. Pentru ei și pentru copiii lor. Din fericire, o nouă speculă imobiliară într-o zonă mult apreciată a Constanţei a fost împiedicată de instanța de judecată. Am speranța că distrugerea falezei va înceta și, odată cu inevitabila schimbare a actualei administrații locale, vom reda acest oraș constănțenilor”, a transmis Stelian Ion.

Amintim că peste 11.500 de metri pătraţi din poate cea mai râvnită zonă a Constanţei au fost ceruţi drept compensare de un samsar de terenuri. Potrivit parlamentarului, afaceristul (Gheorghe Alexa – n.r.) a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren situat pe Bulevardul Tomis și, pentru că nu i s-a putut restitui în natură, a solicitat în instanță să fie despăgubit cu un teren din Faleză Nord, situat foarte aproape de mare, între ansamblul „Spectrum” şi cartierul ridicat de „Fincogero”.

Stelian Ion arăta că Primăria Constanța spune că nu are terenuri disponibile, dar samsarul a venit cu acte și a arătat că Municipiul Constanța deține această proprietate. În final, Gheorghe Alexa a pierdut în instanță.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *