Stelian Ion: „Cîțu o să mai fie premier doar câteva zile”

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a afirmat că premierul Florin Cîţu nu va mai exercita această funcţie decât câteva zile, el nemaiavând sprijin parlamentar şi a precizat că demisiile miniştrilor USR PLUS nu vor fi retrase. Stelian Ion a fost întrebat despre afirmaţia premierului Florin Cîţu, care, chestionat asupra faptului că miniştrii USR PLUS şi-ar putea retrage demisiile, a declarat că orice este posibil.

Nu orice este posibil, vă spun ce cu siguranţă ce se va întâmpla, va fi că premierul nu va mai exercita această funcţie decât câteva zile. Nu se poate agăţa de această funcţie în mod neconstituţional fără să aibă o majoritate în Parlament care să-l susţină. Acesta este singurul element cert, din punctul meu de vedere. Celelalte elemente certe ar fi că demisiile miniştrilor USR PLUS nu vor fi retrase. Au fost înaintate, drumul este unul fără întoarcere, asta neînsemnând că este un drum fără întoarcere pentru coaliţie. Coaliţia trebuie să existe în continuare, dar nu în formula cu Florin Cîţu premier”, a afirmat Stelian Ion.

Premierul Florin Cîţu afirmă că el crede în continuare că soluţia pentru a guverna România până în 2024 este o coaliţie de dreapta. „Eu în continuare cred că avem aceleaşi obiective cu care am pornit la drum acum 8 luni. Sunt diferite de obiectivele celor de la AUR sau celor de la PSD„, susţine el. Întrebat dacă este posibilă retragerea demisiilor miniştrilor USR PLUS, Cîţu arată: „Este posibil, bineînţeles, orice”.

Între timp, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 8 septembrie 2021, următoarele decrete:

 • Decret prin care se ia act de demisia domnului Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
 • Decret prin care se ia act de demisia domnului Cristian Ghinea, ministrul investițiilor şi proiectelor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
 • Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.
 • Decret prin care se ia act de demisia domnului Cătălin Drulă, ministrul transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
 • Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.
 • Decret prin care se ia act de demisia domnului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
 • Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.
 • Decret prin care se ia act de demisia domnului Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
 • Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.
 • Decret prin care se ia act de demisia doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
 • Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Stelian Ion: „Cîțu o să mai fie premier doar câteva zile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *