Stelian Ion cere VERIFICAREA fostei şefe a DIICOT în legătură cu Dosarul „10 august”

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, anunţă că apelează la instituţia condusă de judecătorul Lucian Netejoru pentru a se stabili dacă procurorul Giorgiana Hosu, fostă şefă a DIICOT, a procedat legal în cazul Dosarului 10 august.

„În opinia mea, ar trebui măcar să se cerceteze dacă avem de-a face cu o gravă neglijență sau dacă avem de-a face cu o părere a unui magistrat, procuror, cu privire la acest dosar. Și în privința asta am în lucru o sesizare la Inspecția Judiciară pe care cel mai probabil o voi depune mâine, pentru a se elucida aceste aspecte și a nu exista acest dubiu. (…) Din încheierea judecătorului de cameră preliminară ar rezulta că această informare a soluției de clasare ar fi fost făcută într-un mod neglijent. Dacă citești cu atenție toate argumentele de acolo. Concluzia o va trage Inspecția Judiciară. Nu pot spune eu că așa s-a întâmplat cu siguranță. Inspecția Judiciară este cea care, potrivit legii, va cerceta lucrul acesta”, a declarat Stelian Ion.

Solicitat să precizeze clar dacă sesizarea pe care o va face o vizează pe Giorgiana Hosu, Stelian Ion a răspuns: „Da. Am spus că așteptăm motivarea. Nu aș vrea să vorbesc de nume, nu mă interesază cum se numește persoana respectivă. Vizează procurorul ierarhic superior care a informat soluția de clasare.”

Suspecții din dosarul „10 August” nu au fost chemați pentru a fi audiați la sediul DIICOT, după reunirea dosarelor, cu excepția fostului ministru Carmen Dan, a prefectului Capitalei de atunci și fostului primar al Sectorului 3, Aurelian Bădulescu, se arată în motivarea privind clasarea cauzei. În motivare Tribunalului București, privind clasarea dosarului „10 August” se arată că în urma controlului ierarhic superior la plângerea formulată persoanele interesate, procurorul ierarhic superior celui care a dispus soluția de clasare infirmă această soluție și dispune redeschiderea urmăririi penale, supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară. Judecătorul de cameră preliminară a verificat legalitatea și temeinicia ordonanței procurorului șef al DIICOT, Giorgiana Hossu, doar cu privire la soluția acestuia de infirmare a ordonanței de clasare și redeschidere a urmăririi penale, celelalte soluții dispuse de procurorul de caz și menținute de procurorul ierarhic superior fiind excluse verificării judecătorului de cameră preliminară, în această procedură.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *