Stelian Ion cere intrarea la guvernare, partidul spune NU! Consecvență la USR: alegeri anticipate

Liderul deputaţilor USR, constănțeanul Stelian Ion, a scris pe un grup intern al formaţiunii că partidul ar trebui să intre la guvernare şi să revendice portofolii precum Justiţia şi Mediul. Şedinţa decisivă a fost luni seară, cu prilejul Comitetului Politic Național.

CITEȘTE ȘI:

O parte dintre USR-işti ar vrea intrarea la guvernare, idee care nu e împărtăşită şi de liderul partidului Dan Barna, şi apropiaţii acestuia. 

Justiţia este vizată de Stelian Ion, deputatul fiind principalul jurist al formaţiunii, în timp ce la Mediu o variantă ar fi Mihai Goţiu.

Dan Barna, a declarat recent că Alianța USR-PLUS nu va intra la guvernare, iar formațiunea sa va vota învestirea unui nou Executiv abia după ce în Parlament vor fi adoptate mai multe modificări legislative. Este vorba despre alegerea primarilor în două tururi, adoptarea inițiativei „Fără penali”, dar și despre eliminarea recursului compensatoriu. 

CITEȘTE ȘI:

Liderii USR au decis, în ședința Comitetului Politic care s-a terminat aproape de miezul nopţii, că nu vor intra la guvernare alături de PNL, aşa cum a cerut deputatul Stelian Ion. Decizia nu a mai fost supusă la vot, astfel că Dan Barna va merge azi la Palatul Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis, cu acelaşi mandat: alegeri anticipate. 

USR ar vrea ca viitorul Executiv să fie doar unul de tranziţie spre alegeri anticipate. Liberalii au refuzat planul USR, oamenii lui Ludovic Orban vor să preia de acum responsabilitățile guvernării.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *