Spread the love

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a transmis sâmbătă dimineață faptul că președintele Klaus Iohannis trebuie să declare starea de urgență, întrucât măsură reprezintă un instrument necesar care poate încetini răspândirea coronavirus.

„Președintele Iohannis trebuie să declare starea de urgență! Asta dacă are un plan de criză, dacă vrea să ofere un cadru legal pentru restrângerea unor drepturi, dacă își dă seama că declararea stării de urgență reprezintă un instrument necesar care poate încetini răspândirea virusului. Autoritățile bâjbâie și trebuie ajutate. Cu autoritate, cu bani, cu reguli clare și ferme. Orice ezitare ne va costa scump. Toate resursele financiare trebuie dirijate înspre gestionarea situației de criză. Statele Unite ale Americii au decretat starea de urgență. Lângă noi au făcut-o deja ungurii și bulgarii. Italia, Spania, Portugalia, Cehia, Slovacia, Islanda au luat aceasta măsură. Ce mai așteptăm? De ce ezită domnul Președinte? Se bazează pe geniul domnului Orban? Geniul în aranjamente politice de culise nu ajută, din păcate. Domnule Președinte, ați făcut apel la Parlament să dea dovada de responsabilitate. Venim azi și votăm guvernul Orban, pe care ni l-ați impus. Dar acum și dumneavoastră trebuie să dați dovadă de responsabilitate, să nu vă mai jucați cu viețile noastre, să lăsați deoparte calculele politice și să decretați odată starea de urgență!”, a transmis Stelian Ion.

România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus confirmate într-o singură zi: 34.

Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus a ajuns sâmbătă dimineață la 97. În acest context, România se îndreaptă către scenariul nr. 3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100. 

La Constanța, situația se prezenta sâmbătă dimineață astfel:

  • 24 persoane carantinate,
  • 679 persoane în izolare,
  • 5 cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *