Stelian Ion, candidat USR la Primărie: „Este nevoie de mine acum în Constanța. Voi aduce aici domnia legii”

Candidatul USR la Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion, a transmis miercuri seară faptul că traiectoria sa politică la nivel național se apropie de final. După trei ani de lupte duse în Parlament, unde și-a făcut un nume în zona Justiției, Stelian Ion este hotărât să candideze la Primăria Constanța.

Prezent în cadrul unei emisiuni televizate a unui post local, Stelian Ion a punctat faptul că „voi aduce la Constanța domnia legii”.

„În momentul în care buldozerele au ajuns în cartierul în care am locuit pentru mine a fost declicul! S-a pus mâna pe un spațiu verde, urma să se construiască un bloculeț, am anulat HCL și chestiunea asta m-a determinat să intru în politică: lupta cu administrația publică constănțeană și mă motivează să continui această luptă. (…) Cred că este mare nevoie de mine acum, aici, în Constanța și partea de onestitate, domnia legii, respectarea legii, după lupta de trei ani în Parlament – le voi aduce în Constanța! (…) Calitățile mele, pe care mă axez, sunt onestitatea, corectitudinea, am demonstrat în trei ani de parlamentar de Constanța că sunt foarte determinat, muncesc foarte mult, sunt calități foarte appreciate de constănțeni și voi avea câștig de cauză. Personal, spun că funcția de primar nu este una comodă. Ca parlamentar, te mai poți ascunde, în sensul că ceilalți colegi pot să preia povara sau poate nu ești vizibil. Munca de primărie e de cinci ori mai intensă decât cea de parlamentar. Am vorbit cu primari, cu viceprimari, mi-au explicat exact cum stau lucrurile și în ce mă bag! Ceea ce mă așteaptă acolo este o muncă titanică, personal este un sacrificiu – salariul nu este diferit față de cel de parlamentar, dar munca este de 10 ori mai mare”, a spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

USR și PLUS se află în competiție pentru desemnarea candidatului la Primăria Constanța. Stelian Ion și-a anunțat printre primii intenția de a candida și a fost desemnat de USR pentru lupta electorală din această vară, iar cei de la PLUS urmează în următoarea lună să facă o astfel de desemnare. În ciuda procedurilor, Stelian Ion a precizat faptul că „sunt aproape sigur că eu voi fi candidatul” din partea celor două partide.

CITEȘTE ȘI:

Referitor la presupusa alianță și a unui candidat comun la alegerile locale al partidelor anti PSD – PNL sau PMP sau alți candidați ai dreptei, Stelian Ion optează pentru o astfel de variantă.

„În urma sondajului pe care PNL îl face, vor lua o decizie și cred că vom avea alegeri în două tururi. Își vor da seama că îi avantajează și, până la urmă, se naște o competiție corectă pentru fiecare comunitate locală și democratizarea la nivel de localități. Noi vorbim de debaronizarea României, asta trebuie să facem. (…) Forțele de opoziție la PSD să se unească, să selecteze cel mai bun candidat, cu cea mai bună credibilitate în ochii constănțenilor. Sondajele sunt esențiale!”, a mai spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Referitor la nemulțumirile pe care le are față de oraș, Stelian Ion a precizat faptul că, din primii ani ai domniei lui Radu Mazăre, nu s-a făcut absolut nimic.

„Un călător vede un oraș murdar, neîngrijit, în care nu prea ai ce să faci, din care tinerii pleacă. Pleacă foarte mulți… Asta se întâmplă. Dintr-un loc fruntaș, după Revoluție, Constanța a devenit un oraș codas. Dacă s-a mișcat ceva la început și venise Mazăre cu echipa lui tânără, a băgat iluminat în primul an, a adus autobuze, apoi am văzut ce a fost în spate, ce hoție punea la cale, când constănțenii erau fascinați… De atunci nu s-a mai mișcat absolut nimic. Fonduri europene nu au fost aduse, investitori nu vin pentru că li se cer parte din afaceri. Indiferent de cauze, nu s-a întâmplat nimic. Constanța e un oraș important pe harta României, Europei, ar trebui să fie un oraș sclipitor, cum ar trebui să fie. Locul ăsta a fost locuit de peste 2.500 de ani, nu putem să stăm la marginea istoriei. Aud medici, profesori, oameni de afaceri, avocați, care spun că dacă mai continuă lucrurile așa își fac bagajele și pleacă…”, a mai spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *