Stelian Ion, candidat la Primăria Constanța? „Intri într-o bătălie cu gândul 100% de a câștiga. Nu am luat încă această decizie!” OFERTĂ pentru PNL!

USR-iștii constănțeni au ieșit recent din alegeri la nivel municipal și județean. Dumitru Caragheorghe a fost ales președinte al organizației municipale, iar Remus Negoi a fost reconfirmat în funcția de lider județean. Pe 13 iulie, va avea loc Congresul USR, însă toate aceste organizări și noi birouri votate au menirea nu doar să ducă lupta de la prezidențiale, ci și pentru alegerile locale de anul viitor.

CITEȘTE ȘI:

În acest sens, deputatul Stelian Ion este, de departe, persoana cu cea mai mare notorietate a formațiunii de la malul mării și toate așteptările sunt ca el să fie desemnat candidat de partid pentru Primăria Constanța. Chestionați în acest sens în cadrul unei conferințe de presă, organizată vineri la sediul partidului, USR-iștii nu avut la îndemână un răspuns clar, întrucât ar fi… prematur.

Remus Negoi a explicat procedurile interne pentru astfel de desemnări.

„Candidaturile vor fi validate conform statutului de votul din birourile locale din fiecare filială USR, iar pentru candidații pentru Consiliul Județean de către biroul județean. La rândul lor, candidaturile vor fi avizate și de Biroul Național al USR. Bineînțeles, eu mă bazez foarte tare pe inteligența colectivă a filialelor noastre și a filialei județene, astfel încât cei mai buni, cei mai potriviți, să fie desemnați candidații noștri. Criterii… este dificil să punem niște criterii pentru că am limita niște drepturi. Punem presiune pe Stelian, dar el, la fel ca noi toți, se va înscrie – sper să se înscrie în cursa internă și…”, a spus Remus Negoi.

Remus Negoi a fost salvat de Stelian Ion de momentul delicat al discuției, care a precizat că nu a luat încă o astfel de decizie.

„Nu aș vrea să punem căruța înaintea boilor, sunt niște decizii foarte importante de luat, fiecare dintre noi ne gândim când facem un asemenea pas la toate aspectele. Este o decizie importantă. Eu, personal, nu am luat această decizie. În momentul în care intrăm într-o bătălie o facem cu gândul 100% să câștigăm, nu cu jumătăți de măsură. Colegii mei la fel procedează. Nu am luat încă această decizie. Nu e o tactică sau strategie politică să anunțăm nu știu când, efectiv nu s-a luat această decizie și analizăm toate variantele. Eu cred că în afară de numele meu, care a devenit mai cunoscut prin prisma funcției de parlamentar și a aparițiilor probabil TV, avem alți colegi care, cu siguranță, pot îndeplini funcția aceasta fără probleme. Nu ducem lipsă de oameni, dar, într-adevăr, la o astfel de candidatură notorietatea este foarte importantă. Pe de altă parte, brandul USR a crescut mult și o persoană care nu ar avea nici o problemă de integritate sau de atac din partea celorlalți, ar trebui să fie din partea USR o formulă de succes din start, chiar dacă nu se bucură de o notorietate extraordinară, notorietatea se câștigă în timp și mai avem un an de zile până la alegerile locale”, a spus Stelian Ion.

Alianțe pentru lupta electorală: ALDE, nici vorbă! PMP, nici atât! PNL… susținere reciprocă

În perspectiva alegerilor locale care vor avea loc în mai puțin de un an, se pun în discuție fel și fel de scenarii. Pe plan local, USR-iștii nu văd nici o formulă de alianță cu ALDE, care, chiar dacă nu are alianță cu PSD la nivel județean, nu este o variantă viabilă de colaborare, din cauza năzbâtiilor de la nivel național. Totodată, nu s-ar pune problema unei alianțe nici cu PMP, care, chiar dacă la nivel național reprezintă opoziția, la nivel local este perceput ca pactizant cu PSD. Totodată, Stelian Ion vede o formă de colaborare cu PNP, una interesantă: în localitățile în care USR stă bine să fie sprijinit de PNL și viceversa.

„Colegii noștri, prietenii noștri, concetățenii noștri doresc ca USR și nu aș vrea să fiu incorect față de colegii de la PLUS, ne-au fost parteneri la alegerile europarlamentare, doresc ca USR și PLUS să conducă pe viitor destinele municipiului și ale județului. (…) Cu ALDE nici nu se pune problema. A fost la fel de nociv ca PSD în toți acești ani. Dacă la nivel național PMP se revendică a fi partid de opoziție, la Constanța nu este un partid de opoziție și, personal, nu văd nici o alianță cu PMP aici! (…) La nivel național, discuția trebuie purtată și anume acolo unde una dintre aceste două forțe – Alianța USR – PLUS sau PNL – are cele mai mari șanse, celălalt să cedeze și să îl sprijine pe cel care are mai multe șanse. Eu așa văd lucrurile. Se poartă niște negocieri (cu PNL – n.r.) și ceea ce se întâmplă la nivel județean va fi influențat și de ce se întâmplă la nivel de municipii și alte UAT-uri. Este parte a unei posibile înțelegeri la nivel județean. Se poate următoarea formulă: unde USR va avea șanse mai mari – în orașele mari – așa cum ne-au transmis cetățenii, ne-am dori un sprijin din partea PNL, pe cealaltă parte am putea oferi acest sprijin la județ, unde se poate face o astfel de formulă. Sunt numai chestiuni pe hârtie, ipoteze de lucru deocamdată”, a mai spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.