Stelian Ion, aviz FAVORABIL la audierile din Parlament, pentru Ministerul Justiției

Audierea din Parlament a noului ministru al Justiției, Stelian Ion, a fost una tensionată. Unii parlamentari au reproșat faptul că nu au apucat să adreseze întrebări ministrului propus. 

Pe mine mă interesează cum vor fi rezolvate problemele justiției. Vă spun că românul este cel care suferă și cred că ar trebui să vă preocupe mai mult soarta românilor”, a spus Diana Șoșoacă, de la partidul AUR.

Stelian Ion, propunerea pentru Ministerul Justiţiei în Guvernul Cîţu, a subliniat, în cadrul audierilor, că o prioritate a sa este întărirea DNA pentru a reporni lupta împotriva marilor corupţi. De asemenea, USRI-istul a punctat că va susţine desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare.

„Justiţia trebuie să fie în slujba cetăţeanului, nu invers. obiectivele pe termen scurt: întărirea luptei împotriva corupţiei. E nevoie de o nouă strategie naţională. Strategia de acum e depăşită. DNA nu trebuie desfiinţat, ci întărit logistic, al resurselor umane, întărit să repornească motoarele ca să se lupte cu marea corupţie, nu cu faptele mărunte. (…) Nu am venit cu nicio surpriză. Am venit cu ideile pe care le-am promovat inclusiv în campania electorală”, a declarat Stelian Ion la audieri.

În cele din urmă, Stelian Ion a primit 41 de voturi pentru și 26 împotrivă. La audierea de miercuri a participat și Sorin Mateescu, senator AUR de Constanța, în calitate de membru al Comisiei juridice.

Premierul Florin Cîțu (PNL) va fi flancat de președinții celorlalte două partide din coaliție, ca vicepremieri: Dan Barna (USR-PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR). PNL a operat două înlocuiri importante: Raluca Turcan (fostă vicepremier) în locul Violetei Alexandru la Ministerul Muncii, respectiv Lucian Bode (fost la Transporturi) în locul lui Marcel Vela la Interne.

Guvernul, în care PNL are 9 ministere, USR PLUS are 6, iar UDMR 3, are următoarea componenţă:

PNL

Ministerul Finanţelor – Alexandru Nazare

Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode

Ministerul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

Ministerul Energiei – Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

Ministerul Muncii – Raluca Turcan

Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă

Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

USR PLUS

Ministerul Sănătăţii – Vlad Voiculescu

Ministerul Transporturilor – Cătălin Drulă

Ministerul Fondurilor Europene – Cristian Ghinea

Ministerul Justiţiei – Stelian Ion

Ministerul Economiei – Claudiu Năsui

UDMR

Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila

Ministerul Mediului – Tanczos Barna

Ministerul Tineretului şi Sportului – Novák Eduárd.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *