Stelian Ion acuză o CONSPIRAȚIE care ar urma să SUBJUGE CSM: „Trag un SEMNAL DE ALARMĂ!”

Fostul ministru USR al Justiţiei Stelian Ion avertizează că alegerea preşedintelui CSM s-ar putea împotmoli într-un blocaj instituţional, după modelul Inspecţiei Judiciare, care ar putea duce la un control asupra întregului CSM de către un grup restrâns, despre care afirmă că este deosebit de nociv pentru sistemul judiciar. El explică disocierea prezentării raportului de activitate al CSM – la care a participat marţi şi preşedintele Klaus Iohannis – de alegerile pentru conducerea Consiliului, prin faptul că imaginea şefului statului trebuia ferită de acest posibil blocaj.

Cutuma prevedea ca în aceeaşi zi cu prezentarea raportului să se aleagă şi preşedintele CSM. Până azi. De această dată, alegerea preşedintelui CSM a fost disociată de prezentarea raportului de activitate, la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis. Ce se ascunde în spatele acestei mişcări? O explicaţie ar fi că este foarte posibil ca alegerea preşedintelui CSM, moment foarte important pentru sistemul judiciar, să se împotmolească într-un blocaj instituţional, de care imaginea preşedintelui trebuia ferită”, afirmă fostul ministru al Justiţiei.

În opinia sa, partea gravă a acestei situaţii este că scenariul este cunoscut, părând a se repeta situaţia de la desemnarea conducerii Inspecţiei Judiciare, cu blocaj la numirea inspectorului şef, urmat de interimat şi o forţare legislativă care să permită să fie ales cine trebuie.

Trag acest semnal de alarmă pentru că pare un mod de operare atent plănuit, după o reţetă verificată deja la şefia Inspecţiei Judiciare, care ar putea duce la un control asupra întregului CSM de către un grup restrâns şi care este deosebit de nociv pentru sistemul judiciar şi, implicit, pentru statul de drept. Pentru binele justiţiei, sper ca acest lucru să nu se întâmple”, afirmă Stelian Ion.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.