Stelian Ion: „A venit timpul pentru o legislație care să îi PROTEJEZE pe cetățenii onești! Pedeapsa cu suspendare, pe bună dreptate, îi REVOLTĂ pe oameni!”

Fostul prefect al județului Constanța, Ioan Albu, a fost condamnat pentru ucidere din culpă de către magistrații Judecătoriei Medgidia, în urma încheierii unui acord de recunoaștere. Astfel, Albu a primit, pe 2 septembrie, 3 ani cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Amintim că, la data de 16.02.2020, în jurul orelor 19:15, Ioan Albu, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A., de 44 de ani. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A.

Decizia magistraților de la Medgidia trece în registrul marilor gafe judiciare din ultima perioadă, mai ales că fostul prefect este cunoscut opiniei publice ca fiind acoperit de PSD și PNL. Nesancționați de nimeni, feriți de revolta populară și bucuroși de faptul că politicienii sunt preocupați de campania electorală, magistrații continuă să facă ceea ce știu mai bine: pedepse blânde pentru fapte grave, pedepse grave pentru fapte mărunte, în total dispreț față de dreptate și adevăr.

În acest sens, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, o voce consacrată în Parlamentul României privind reformarea Justiției, ne-a precizat că a venit vremea pentru schimbarea legislației, astfel încât deciziile controversate ale instanțelor să fie de domeniul trecutului. Stelian Ion a subliniat că o pedeapsă gravă nu scade neapărat gradul de infracționalitate, dar, per ansamblu, trebuie o atenție specială în acest sens:

„Nu aș vrea să leg tragedia în urma căreia a murit un om de o chestiune politică. Din păcate, se întâmplă accidente grave de destul de des… Nu e vorba că era PSD-ist sau PNL-ist. A condus beat! În urma unei circumstanțe agravante, instanțele dădeau pedepse cu executare, din ce știam eu… Nu a fost un simplu accident, ci a fost produs pentru că… a fost beat la volan. E clar că legislația poate fi îmbunătățită. Dacă în anii trecuți toată atenția era asupra ideii de protejare a infractorilor, acum a venit timpul să croim o legislație care să îi protejeze pe cetățenii onești. Să te urci beat la volan, e ceva… Din momentul în care ai făcut lucrul ăsta, trebuie să îți asumi toate consecințele. Am văzut de-a lungul timpului protejați din partea partidelor… Nu aș vrea să fac o speculație acum. Până la urmă, Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre, care au avut cea mai mare protecție, la cel mai înalt nivel, au fost condamnați de justiție. Deci, justiția și-a făcut treaba. (…) Ca principiu, mai ales în plan procedural, ar trebui modificată legislația, astfel încât să avem procese mai rapide. În privința agravării pedepselor, e o chestiune care trebuie făcută în urma unui studiu criminologic. Agravarea unor pedepse, câteodată, nu produce scăderea fenomenului infracțional… Mai degrabă niște pedepse proporționale cu fapta, aplicate negreșit, adică să se știe că a doua zi Poliția îi bate la ușă și îl ridică! (…) E o chestiune care revoltă pe bună dreptate oamenii, să omori pe cineva într-un accident și să primești o pedeapsă cu suspendare, produce revoltă. Nu doar politicieni, au fost și vedete TV, nu sub influența alcoolului – e adevărat, dar viziunea instanței se concentrează pe o faptă din culpă, ceea ce înseamnă un moment de neatenție, nu neapărat o greșeală foarte gravă”, a spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *