Stelian Ion a selectat un procuror ca reprezentant al României la Eurojust

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat, miercuri, că a selectat un procuror pentru a ocupa funcţia de reprezentant al României la Eurojust – Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, comisia de analiză a dosarelor şi de interviu pentru ocuparea funcţiei de membru naţional român la Eurojust a selectat-o pe Daniela Buruiană pentru ocuparea acestei poziţii.

Doamna Daniela Buruiană are o experienţă bogată în investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie. Începând cu anul 2013, a desfăşurat activităţi complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaţionale, în calitate de membru naţional al României la Eurojust. De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul Eurojust – cea privind criminalitatea informatică – având în portofoliu dosare importante la nivel UE precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciara şi altele„, a informat Ministerul Justiţiei.

Eurojust este un centru unic cu sediul la Haga, care se implică în combaterea terorismului şi a formelor grave de criminalitate organizată. Agenţia coordonează anchete şi urmăriri penale la nivel european.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *