Statul Islamic vrea să îl UCIDĂ pe ministrul de Externe al Italiei: „Să semănăm TEROAREA în rândul necredincioşilor este un ORDIN DIVIN!”

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) l-a ameninţat din nou pe ministrul de externe al Italiei, Luigi di Maio, pe unul din site-urile sale, şi a transmis că va proclama „califatul cu gloanţe şi muniţii” într-un articol în care apărea şi o fotografie a şefului diplomaţiei de la Roma, a informat sâmbătă presa locală, citată de EFE. Difuzarea fotografiei reprezintă un evident semnal „de intimidare” la adresa lui Di Maio, au asigurat forţele de securitate, care apreciază că aceste circumstanţe sunt „foarte îngrijorătoare”, potrivit aceloraşi surse.

Aşa cum s-a întâmplat şi în iulie, ameninţările sunt incluse într-un articol apărut în săptămânalul Al Nabae al SI, intitulat „De ce îi sperie Califatul” şi în care se poate citi: „Vom proclama califatul cu gloanţe şi muniţii, vom da buzna în sălile voastre de conferinţă. Să semănăm teroarea în rândul necredincioşilor este un ordin divin”.

În articol este inclusă şi o fotografie cu Di Maio făcută la summitul coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste, care s-a desfăşurat în iunie la Roma şi a fost coprezidată de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Italia şi ministrul de externe, Di Maio, au fost ameninţaţi în aceeaşi revistă încă din iulie, lucru calificat la acea vreme de înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru relaţii externe, Josep Borrell, drept „inacceptabil”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Statul Islamic vrea să îl UCIDĂ pe ministrul de Externe al Italiei: „Să semănăm TEROAREA în rândul necredincioşilor este un ORDIN DIVIN!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *