Statuile și monumentele din Constanța, în plin proces de recondiționare

Primăria Municipiului Constanța continuă operațiunile de curățare, recondiționare și punere în valoare a celor 6 statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat. După lucrările de la Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie „VULTURUL” din Parc Tomis II, ieri a început reparația și recondiționarea Monumentului eroilor „INDEPENDENȚA” și a Obeliscului din Parcul Casei de Cultură.

statui 7

Potrivit municipalității, se curăță toate elementele componente, se consolidează și retușează toate suprafețele, se îndepărtează chiturile necorespunzătoare, se aplică un tratament hidrofugare, se aplică un strat protector și se schimbă literele din bronz (PLEVNA, SMÂRDAN, RAHOVA, GRIVIȚA). De asemenea, se va reîntregi monumentul cu ciucurele drapelului, a laurilor din bronz amplasați pe soclu și a baionetei de la armă;

Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie – Str. Traian, „Căderea de pe soclu” – Parc Arheologic  și „Ținerețe” – Hotel Doina, stațiunea Mamaia.

Operațiunile de curățare și recondiționare sunt realizate de artiști plastici, cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv – piatră, bronz, alamă sau mozaic – astfel încât să nu afecteze suprafețele asupra cărora se intervine.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.