Stațiunea Mamaia se duce „la groapă”: Primăria Mangalia a ELIMINAT taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului

Primăria Mangalia a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că s-a adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Cristian Radu, care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul sezonului estival. Parcarea în staţiunile respective costa trei lei pe oră pentru autoturisme, cinci lei pe oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Cristian Radu.

El a mai anunţat că va propune celorlalţi primari ai localităţilor cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislaţiei în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea unităţilor administrativ-teritoriale.

Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislaţiei specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării şi date ulterior în folosinţă hotelierilor, în condiţiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlog sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor”, a adăugat primarul Mangaliei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Stațiunea Mamaia se duce „la groapă”: Primăria Mangalia a ELIMINAT taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului

  • duminică, 17 iulie 2022 la 02:01
    Permalink

    Buna ziua sint pe zona Venus de pe data de 9 iunie, nu se respecta nimica, politia Comunitara nu vede nu aude nimica ce se face greșeli nici în trafic, nici în parcării la cei cu numere de Constanța în fond dau amenzi doar la cei cu numere de alte județe,, punctul nr 2, nu respectați legea pentru persoanele cu Handicap aveți parcării fără un loc cel puțin pentru aceste persoane, chiar nu va e rușine? Hotelierii, nu au la un Hotel, restaurant pentru aceste persoane coluare de circulație pentru ei, rampe, si mai puneți și tacse? Încasați 5 roni de persoana de turist, pentru ce? Nu aduceți îmbunătățiri turiștilor chiar nu va e rușine? Și domnul primar poate da un ordin intern sa fim egali, doar sint din aceiași tara politia comunitara sa isi facă datoria și sa respecte legea, sa nu se mai facă atita abuz de putere și funcție, findca sint plătiți de cetățeni acestei tari, poate le va fi puțin rușine

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *