Stație modernă de epurare, inaugurată la Buftea de RAJA

SC RAJA SA a investit peste 222 milioane lei într-o stație modernă de epurare, în localitatea Buftea, o stație de ultimă generație, care tratează apele uzate cu ajutorul ultravioletelor. Produsul epurat este o apă care ar putea fi  potabilă.

Stația modernă va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățile Buftea, Crevedia și Corbeanca, iar capacitatea noii stații de epurare este proiectată pentru peste 53.000 de persoane.

Contractul pentru construcția noii stații de epurare a fost semnat în anul 2014, iar lucrările propriu-zise au decurs într-un ritm extrem de alert. Investiția totală se ridică la 222 de milioane de lei, iar compania de apă a asigurat o co-finanțare de 59 de milioane de lei.

Potrivit RAJA, proiectele cu finanţare europeană, dezvoltate pe exerciţiul financiar 2007-2014 de către compania de apă din Constanţa, sunt aproape de finalizare. În cadrul celui de-al treilea proiect finanțat cu fonduri nerambursabile s-au realizat peste 98 de mii de metri de rețea de apă, aproape 110 mii de metri de rețea de canalizare, o staţie de epurare ape uzate, două staţii de tratare a apei potabile, 23 de staţii de pompare şi 19  fronturi de captare a apei.

„Puţine companii de apă din Europa pot să susţină financiar investiţii de asemenea anvergură. Este un moment la care am muncit foarte mult. Constructorii şi-au făcut datoria într-un timp record. Zi şi noapte s-a lucrat în schimburi, dar am ajuns la un rezultat fericit”, a spus directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.