Spread the love

SC RAJA SA a inaugurat joi, 2 iunie, stația de epurare din localitatea Hârșova. Investiția totală este de 3.682.437,45 de euro, din care 1.032.546 de euro au fost asigurați de RAJA, 75.228 de euro de Primăria Hârșova, iar diferența din Fondul de Coeziune și Bugetul de Stat.

Potrivit RAJA, până la finalizarea și punerea în funcțiune a stației de epurare, sistemul de canalizate existent era dirijat prin 3 guri de vărsare către fluviul Dunărea.

Investiția, care include o treaptă terţiară, reprezintă unul dintre obiectivele Proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa şi Ialomiţa”.

„Este o stație modernă care are tot ce-i trebuie. De azi, apele uzate devin curate ca lacrima și se duc în Dunăre ca apa de izvor. Astfel, protejăm mediul și sănătatea populației. E un moment de bucurie pentru toți locuitorii”, a declarat Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA.

Primarul localității, Tudor Nădrag, s-a arătat și el mulțumit de faptul că în sfârșit, localitatea pe care o conduce dispune de o stație de epurare modernă: ”În această localitate străveche reușim să inaugurăm o investiție care ne situează în rândul localităților moderne. Această companie și directorul său general au fost alături de această comunitate. Mulțumim tuturor celor care și-au adus aportul pentru realizarea acestea investiții”, a spus Tudor Nădrag.

Lucrările au constat în extinderea a 6 puțuri, reabilitarea a 1,65 km de conductă de aducțiune, extinderea cu 1,089 km a conductei de aducțiune apă și extinderea rețelei de canalizare cu 3,021 km.

Tot la Hârșova a fost reabilitată și extinsă conducta de aducțiune apă, a fost extinsă rețeaua de canalizare și au fost extinse 6 puțuri. Valoarea totală a investițiilor realizate în localitatea Hârșova este de peste 5.400.000 de euro.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *