Spread the love

Programul „Start-up Nation – Romania” a trecut de Camera Deputaților, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii fiind menit să acorde ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari.

Marți, Camera Deputaților a adoptat proiectul cu 237 de voturi „pentru”, 4 „abținere” și un deputat care nu a votat.

Pe 7 aprilie a.c., Secretariatul General al Guvernului în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Consiliul Județean Constanța, au organizat la Constanța prezentarea Programului “Start – Up Nation ROMÂNIA’’, adresat adresează tinerilor care doresc să își înființeze o companie, program despre care TOMIS NEWS relata în detaliu pe 29 martie a.c.

CITEȘTE ȘI:

Start Up Nation, lansat și la Constanța. Guvernul pune la bătaie câte 200.000 lei pentru 10.000 de viitori antreprenori

Sumele necesare implementării programului „Start-up Nation – Romania” se vor asigura anual de la bugetul de stat, iar întreprinderea beneficiară de ajutor de minimis are obligația să facă dovada, la momentul depunerii cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă a minimum doi salariați, precum și obligația menținerii celor două locuri de muncă pentru cel puțin trei ani, începând cu anul următor plății ajutorului de minimis. După votul de marți din Parlament, se așteaptă promulgarea în Monitorul Oficial și redactarea normelor metodologice, ghidul necesar aplicanților.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul vrea să aloce bani pentru 10.000 de tineri antreprenori. „Se înregistrează eșecuri ale pieței, statul este solicitat să intervină în economia reală”

OUG nr. 10/2017 a fost trimisă la Comisia pentru industrii şi servicii, unde termenul pentru raport a fost 13 aprilie a.c. și cel pentru amendamente a fost 5 aprilie a.c. Pe 20 aprilie, comisia pentru industrii a emis raport favorabil și s-au adoptat șapte amendamente, printre care obligația ca întreprinderile beneficiare să fie înființate după 30 ianuarie 2017, iar persoanele aplicante nu au avut sau nu au calitatea de acționar sau asociat într-o altă IMM care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul Start Up Nation.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *