START la cea de-a opta ediție a campaniei „Curățăm Constanța noastră”

S-a dat startul celei de-a opta ediţii a campaniei „Curățăm Constanța noastră”, cea mai amplă iniţiativă de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din oraşul Constanţa.

Campania se va desfăşoară simultan în mai multe cartiere, astfel încât, la sfârşitul acestei luni, nu va exista nicio zonă din oraș care să nu fi fost curățată, înfrumusețată și igienizată.

Potrivit unui anunț de luni al Primăriei Constanța, în prima zi a campaniei, alături de reprezentaţi ai Serviciului Spaţii Verzi, Serviciului de Igienă Pubică, societăţii care asigură salubritatea în municipiu, societăţii care întreţine spaţiile verzi ori persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, au răspuns apelului administraţiei locale mai multe asociaţii de proprietari şi unităţi de învăţământ. Princhindeii de la grădiniţa „Perluţele mării“ s-au distrat astăzi învăţând să planteze diferite tipuri de flori sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, iar elevii Liceului tehnologic „Virgil Madgearu“ igienizează spaţiul verde din curtea şcolii săptămâna aceasta.

Curatam Constanta ziua1 5

De asemenea, reprezentanții asociaţiilor de proprietari FZ 20, FZ 21, FZ 23, BM 16 şi PA8C au înţeles cât de important este ca fiecare dintre noi să contribuie la curățenia din fața blocurilor și din cartiere, așa că, s-au pus pe treabă.

Pe de altă parte, angajaţii municipalităţii au curăţat nisipul adus de vânt pe promenada din staţiunea Mamaia, au cosit şi salubrizat bulevardul Tomis, de la ieşirea din oraş spre cartierul Palazu Mare. Acţiuni de salubrizare s-au derulat şi pe strada Dezrobirii, pe bulevardele I.C. Brătianu, Aurel Vlaicu şi Poarta 1.

„Primăria Municipiului Constanța le mulțumește tuturor celor care și-au manifestat intenția de a participa la curățenia orașului și îi invită pe toți locuitorii să se implice activ în această amplă acțiune de ecologizare a orașului Constanța. Doar împreună putem avea orașul pe care ni-l dorim: curat, civilizat, modern, european, așa că oricine dorește să se implice în acțiunile de igienizare, este încurajat să se înscrie pe site-ul www.curatamconstantanoastra.ro și să aleagă una dintre zonele de acțiune din calendarul propus. Toți voluntarii care se vor alătura campaniei vor primi echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *