Starea de alertă va fi PRELUNGITĂ. Tătaru: „Încă avem o transmitere în comunitate”

După starea de urgență, România a intrat din 15 mai în stare de alertă pentru 30 de zile. Pe 15 iunie, starea de alertă se termină și odată cu ea toate restricțiile și amenzile dispar. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică seara că este însă greu de crezut că din 15 iunie va fi libertate totală și că în opinia sa va fi prelungită starea de alertă.

„Nu cred că situația va fi astfel încât să nu prelungim starea de alertă”, a spus ministru. El a precizat că se bazează pe numărul noi de cazuri care apar zilnic și că „încă apar focare noi, ca la spitalul din Slatina. Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate. (…) Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aerofloră dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a spus Nelu Tătaru.

De cealaltă parte, din Parlament se anunță că nu va fi încuviințată prelungirea stării de alertă. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acuză Guvernul Ludovic Orban că pregătește prelungirea stării de alertă, după data de 15 iunie, pentru a evita o moțiune de cenzură în Parlament

„Ca să evite moțiunea de cenzură, guvernul Iohannis-Orban pregătește prelungirea stării de alertă! Punem pariu că Parlamentul nu va mai vota această stare excepțională! Le sugerăm o invazie a marțienilor, nu de alta dar a mai invocat-o dl Cîțu când nu îi mergea site-ul! Cu toate măsurile de „relaxare” care s-au luat, starea de alertă este evident că se păstrează nu pentru populație, ci pentru interesele guvernanților!”, a spus Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *