Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile. Iohannis: „NU poate fi vorba de noi relaxări”

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri, ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o ședință legată de prelungirea stării de alertă. Au participat la Cotroceni premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniștrii de la Interne (Marcel Vela) și Sănătate (Nelu Tătaru), precum și șeful DSU, Raed Arafat.

După această ședință, șeful statului a anunțat că starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, un anunț așteptat încă de dimineață.

„Vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și îi protejați și pe alții. Purtatul măștii, păstrarea distanței, sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele! În aceste condiții în care nu doar că scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare, deci nu se prevede acum introducerea de noi restricții, din păcate având această evoluție – nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări. În acest context îngrijorător, dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorarea economică. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire noi și noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică. (…) Starea de alertă continuă, atenție, protejați-vă, protejați-i pe ceilalți”, a spus Klaus Iohannis.

După ședința de la Cotroceni și declarațiile șefului statului, urmează la ora 16:00 ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar de la ora 17:30 ședința de Guvern.

De partea cealaltă, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că partidul va depune o moțiune de cenzură în luna august, indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă, dacă Guvernul nu dublează alocațiile.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!”, a transmis Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.