Spread the love

După o perioadă în care a pierdut mult teren, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile locale, președintele PRU, Bogdan Diaconu, încearcă să revină în forță. În aceste zile a anunțat recrutări masive și, în ciuda discursului care face referire la oameni noi, tineri ș.a.md., în realitate este vorba de o tentativă de destructurare a PSD, întrucât majoritatea parlamentarilor „racolați” de PRU provin din partidul condus de Liviu Dragnea.

De altfel, Diaconu însuși a fost ales pe listele USL în 2012 și, când a fondat PRU, a plecat din PSD, așa că zona sa de acțiune rămâne în continuare formațiunea social-democrată.

Deputatul PSD Marius Manolache, finul lui Ponta (FOTO SUS); deputatul PMP Mario Caloianu și deputatul de Gorj Camelia Khraibani  sunt ultimele „achiziții” ale PRU, din zilele de miercuri și joi. Totodată, sociologul Mirel Palada, un „pontist” convins, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, s-a înscris, joi, în PRU, unde a devenit director de comunicare și purtător de cuvânt.

„Diaconu îl înjură pe Băsescu, dar vrea 300 de parlamentari”

În afară de Caloianu, toți cei menționați sunt apropiați de Victor Ponta, ceea ce înseamnă două lucruri: 1. Zvonurile potrivit cărora Ponta se îndreaptă spre PRU pot fi luate în considerare și 2. Diaconu se îndepărtează încet, dar sigur, de mediul naționalist și se adâncește în lălăiala politică pe care au mai abordat-o, de exemplu, Marian Vanghelie și Mircea Geoană, adică partide de buzunar, fără sorți de izbândă și în nici un caz cu vreo legătură cu ceea ce Diaconu susține, adică naționalismul.

De altfel, punctul 2 funcționează din plin, niciodată ca în aceste zile Diaconu nu a mai fost înjurat pe pagina sa de Facebook într-o asemenea manieră și de atât de mulți oameni.

bla

 

Referitor la prima situație, TOMIS NEWS a discutat cu doi parlamentari care confirmă faptul că Ponta este din ce în ce mai apropiat de Diaconu. Ponta ar avea interesul relansării în politică, improbabil în contextul actual al PSD, iar Diaconu ar avea nevoie de încă un mandat de parlamentar, pe care astăzi nu ar avea nici o șansă să îl obțină.

14117715_1158932920812041_6905236071296001573_n„A plecat pe surse informația cu Ponta că, partidul nou, va fi de fapt venirea lui spre PRU. A venit finul lui, Manolache. Mai vin spre PRU doi parlamentari azi și încă unii în zilele următoare. Interesul e ca PRU să aibă oameni tineri și grup parlamentar, ceea ce înseamnă că ai oameni la vot, nu mai ești „ciufulit” ca la locale. Manolache nu e un nume mare… mă rog… (…) Să-și ia înjurături! (Diaconu – n.r.), dar mișcarea asta cu Palada (FOTO) purtător de cuvânt nu este rea. Target-ul e clar: grup parlamentar pentru la toamnă, asta înseamnă concurență egală cu celelalte partide. Nu avem tineri în Parlament și mai avem ceva: referendumul de 300. Una e că îl înjuri pe Băsescu că a făcut ce a făcut, dar avem nevoie de un Parlament ceva mai redus și cu oameni fără probleme penale”, a spus un parlamentar PRU, pentru TOMIS NEWS.

PSD confirmă: Diaconu l-ar vrea pe Ponta

De altă parte, un parlamentar PSD ne-a precizat că Diaconu ar fi dispus să îl primească pe Ponta în partid.

„Sincer, am auzit pe holuri că se discută, că ar pleca Ponta, că și-ar face partid… Diaconu, cum să nu-l primească pe Ponta? În situația de față (Diaconu – n.r.) nu mai prinde Parlamentul”, ne-a spus parlamentarul PSD.

Joi, președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat la Constanța, cu prilejul școlii politice de vară a femeilor social-democrate, unde a discutat și despre situația lui Victor Ponta. Cu alte cuvinte, Dragnea a vorbit mult și nu a spus nimic, ceea ce sporește suspiciunile privind soarta fostului premier în PSD.

„Victor Ponta este fostul preşedinte al partidului, fostul prim-ministru, Victor Ponta rămâne în continuare un simbol pentru PSD. Şi sigur că eu îmi doresc să fie pe listele noastre şi am înţeles că şi el vrea, şi va fi. (…) Ponta nu poate fi judecat sau analizat la absenţe sau la prezenţe.  El este acum un membru al PSD. (…) Victor Ponta este un om pe care eu îl apreciez foarte mult. Dincolo de prietenia veche, de momentele bune, mai puţin bune, rele, periculoase prin care am trecut împreună, am condus împreună partidul, am condus împreună Guvernul. Victor a făcut pentru această ţară ceea ce puţini…, poate niciun prim-ministru nu a reuşit să facă. Şi, am văzut şi ultimele atacuri împotriva lui în ultima perioadă şi vreau să confirm că ceea ce a spus Victor legat de motivul principal pentru care a demisionat este adevărat. Acelaşi lucru mi-a spus şi mie în acea dimineaţă, avea informaţii … nici eu nici el nu vom şti dacă ele erau reale, că se pregăteau nişte tulburări foarte, foarte mari şi Victor a ales să nu pună România pe o situaţie de genul ăsta”, a spus Dragnea.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *