Spread the love

Proiectul de Lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Spitalul Militar Regional „Carol I”, inițiat de parlamentarii constănțeni ai PSD, a fost adoptat, miercuri, definitiv în Camera Deputaților.

Unitatea spitalicească este menită să deservească „pacienți din zona Dobrogei și de sud est a țării” și va fi construită pe raza municipiului Constanța, aceasta fiind o dorință expresă a primarului Decebal Făgădău care, în acest sens, a pus la dispoziție terenul și a emis reglementarea urbanistică. De asemenea, și-a oferit sprijinul pentru proiect și președintele PSD Constanța, Felix Stroe, insistând în acest sens la președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care și-a dat acordul pentru urgentarea adoptării.

Proiectul de lege a stat ani de zile în sertarele Senatului, însă după intervenția senatorului Liviu Tit Brăiloiu a fost adoptat pe 23 aprilie și din 29 aprilie a ajuns la Camera Deputaților, unde a fost preluat de deputații Radu Babuș și George Vișan. Raportul Comisiei pentru apărare a fost emis pe 19 mai. Acolo, vicepreședintele comisiei, deputatul Radu Babuș a formulat o serie de amendamente, care au fost adoptate și despre care TOMIS NEWS a relatat în exclusivitate la momentul respectiv.

Marți, 26 mai, a fost emis și raportul favorabil al comisiei pentru buget, iar miercuri a fost adoptat în plenul Camerei cu 306 voturi pentru și două abțineri.

Proiectul de lege a fost susținut la votul de miercuri de deputatul PSD George Vișan:

„Spitalul Militar Regional reprezintă o necesitate care devine din ce în ce mai pregnantă. Constanța, unul din cele mai mari județe ale României, este situat nu numai într-o poziție strategică din punct de vedere militar, dar are și o importanță economică pentru economia României. PSD va susține, astăzi, acest proiect și sper ca, împreună, să punem prima piatră de temelie la acest proiect de investiții de importanță majoră pentru regiunea de sud-est a României”, a spus Vișan.

Ministerul Apărării Naționale va fi instituția responsabilă pentru coordonarea realizării obiectivului, care va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare, spitalul urmând să fie parte a rețelei sanitare proprii a acestui minister.

În forma adoptată în comisia de apărare din Camera Deputaților, unitatea medicală va fi finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul MApN, cu posibilitatea utilizării fondurilor europene sau a unor împrumuturi.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *