Spitalul militar mobil din Constanța, montat de Forțele Navale

Constanța va beneficia, în cel mai scurt timp, de un spital militar mobil, pregătit să susțină efortul sistemului sanitar județean. Un astfel de spital este montat în prezent de militarii din Forțele Navale pe stadionul Portul.

„Militarii participă la susținerea efortului autorităților în lupta cu coronavirus. La Constanța, militarii din Forțele Navale asigură logistica necesară montării Spitalului Modular de Izolare și Tratament COVID-19, pe Stadionul Portul”, au transmis reprezentanții MApN.

Spitalul Modular de Izolare și Tratament va funcționa ca o extindere a Secției de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

Potrivit prefectului George Niculescu, vor fi puse la dispoziție 55 de paturi.

„Peste 100 de militari ajută la ridicarea celui de-al doilea astfel de spital, după cel inaugurat zilele trecute în Otopeni. Astfel, județul Constanța va beneficia, în cel mai scurt timp, de o nouă facilitate medicală, cu aproximativ 55 de paturi, care va fi capabilă să trateze cazuri de COVID-19. Până în acest moment, au fost ridicate mai multe corturi, semn că operațiunea decurge foarte bine. Ministerul Apărării Naționale sprijină activ sectorul sanitar din Constanța, iar pentru acest lucru, militarii merită toată aprecierea noastră! Împreună, vom trece cu bine de această provocare!”, a transmis prefectul Niculescu.

spital militar stadion portul 1 1
spital militar stadion portul 2 1
spital militar stadion portul 3 1
spital militar stadion portul 4

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis: „După această criză, care VA MAI DURA, vom face o ANALIZĂ LA SÂNGE a întregului sistem spitalicesc!”

Prefectura Constanța: Spitalul militar mobil va fi amplasat pe stadionul „Portul”

Ludovic Orban, la recepția PRIMULUI lot de izolete, de concepție românească: „Capacitatea de producție va crește”

Prefectul Niculescu, despre spitalul militar de la Constanța: „Sper să fie funcțional săptămâna viitoare”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.