Spitalul Județean va avea o nouă clădire. Palaz: „Voi iniția un proiect de hotărâre pentru reabilitarea unei clădiri și utila funcționare a actului medical!“

Planul de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța continuă cu reabilitarea unui imobil, aflat în spatele Policlinicii nr. 2, care a fost lăsat în paragină de foarte mulți ani. Inițiatorul acestui proiect este vicepreședintele Consiliului Județean Constanța (CJC) Claudiu Palaz, care a depus un proiect de hotărâre, pentru refacerea clădirii în care a funcționat, în urmă cu foarte mulți ani, printre altele, un centru de chirurgie facială.

policlinica 2 1

„Voi iniția și depune proiect de hotărâre de CJC pentru reabilitarea acestei clădiri pentru redarea în circuitul public și o utilă funcționare a actului medical! Proiectul de hotărâre de consiliu va fi pe ordinea suplimentară a ședinței din 19 Octombrie!“, a spus Palaz, care ne-a precizat și care va fi următoarea destinație a imobilului.

policlinica 2 3

Dacă proiectul va fi aprobat de consilierii județeni, în noul imobil ar urma să funcționeze un centru de depistare a reumatismului, înainte ca această boală să se declanșeze. Vicepreședintele CJC spune că, dat fiind faptul că imobilul este foarte mare, în această clădire ar putea să funcționeze și alte secții ale Spitalului Județean Constanța. Întrebat din ce fonduri va fi reabilitat imobilul, Palaz a declarat că intenția este ca acest imobil să fie reabilitat cu fonduri de la Consiliul Județean.

„Nu mă gândesc la fonduri europene, pentru că nu avem nici o șansă. Nu cred pentru că nu e timp… Procesul durează foarte mult și e complicat sistemul. Așa că, „Moscova nu crede în lacrimi, iar Palaz în fonduri europene“. Așa, din fonduri proprii, cred că în primăvara anului viitor am putea demara lucrările de reabilitare. Evaluarea cred că se va ridica la aproximativ 500.000 de euro. Clădirea e foarte solidă și nu necesită refacerea fundației, ci mai mult amenajări interioare“, a completat Palaz, pentru TOMIS NEWS.

policlinica 2 2

CITEȘTE ȘI:

Palaz jubilează: i-a venit autorizația de funcționare pentru aparatura de la Policlinica 2

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *