Spitalul Județean CONSTANȚA, în doliu: Primul medic român care a murit infectat cu coronavirus

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei Constanța” este în doliu. Ministerul Sănătății confirmă, miercuri, decesul dr. Valeriu Neagoe. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s – a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Dr. Valeriu Neagoe lucra pe Secția Medicală 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ca medic primar boli interne.

Medicul efectuase două testări PCR în luna martie, ambele rezultate fiind negative, a informat miercuri conducerea SCJU. După ce a intrat în contact cu un asistent de la SCJU Constanţa, primul caz din Constanța de infectare cu noul coronavirus şi, în urma efectuării primului test PCR, dr. Neagoe a stat în izolare 14 zile.

„În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ. (…) Regretăm nespus dispariţia fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Ap. Andrei’ Constanţa. Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veşnică!”, au precizat reprezentanții SCJU.

Pe 31 martie, medicul şi-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima lui zi de muncă. Pe 8 aprilie, s-a internat cu simptomatologie COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.