Spread the love

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei Constanța” este în doliu. Ministerul Sănătății confirmă, miercuri, decesul dr. Valeriu Neagoe. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s – a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Dr. Valeriu Neagoe lucra pe Secția Medicală 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ca medic primar boli interne.

Medicul efectuase două testări PCR în luna martie, ambele rezultate fiind negative, a informat miercuri conducerea SCJU. După ce a intrat în contact cu un asistent de la SCJU Constanţa, primul caz din Constanța de infectare cu noul coronavirus şi, în urma efectuării primului test PCR, dr. Neagoe a stat în izolare 14 zile.

„În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ. (…) Regretăm nespus dispariţia fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Ap. Andrei’ Constanţa. Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veşnică!”, au precizat reprezentanții SCJU.

Pe 31 martie, medicul şi-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima lui zi de muncă. Pe 8 aprilie, s-a internat cu simptomatologie COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *