Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și Spitalul Județean REVIN ÎN SUBORDINEA autorităților locale

Legea prin care se va reglementa starea de alertă în România va fi supusă astăzi la vot, la ora 15:00. Parlamentarii au modificat proiectul, la inițiativa PSD, cu câteva ore înainte de vot. Astfel, printre altele, aleșii au decis ca spitalele să treacă din nou în subordinea autorităților locale, iar Guvernul să fie obligat să pună măști la dispoziția persoanelor defavorizate. HG-ul va fi votat miercuri în Parlament. Hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă a trecut prin Comisia Juridică a Parlamentului şi a fost din nou modificată. 

Pe 30 aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a arătat că are intenția ca spitalele să rămână și pe perioada stării de alertă în subordinea ministerului.

Pe 3 aprilie, s-a decis că toate unitățile medicale aflate în subordinea autorităților locale vor fi administrate direct de Ministerul Sănătății. În cazul Constanței, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ieșea astfel din subordinea Consiliului Local, fiind administrat direct de minister, la fel și Spitalul Județean Constanța, administrat de Consiliul Județean.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *